Esquerra Republicana vol fer Terrassa protagonista d’una primavera republicana

ERC continua el seu camí cap a les eleccions municipals omplint la Plaça de la Cultura en un acte on el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, ha estat acompanyat de la Jenn Díaz, la Marta Vilalta i el Joan Tardà.

 

Isaac Albert: "Terrassa és una ciutat de progrés, d’ànima republicana que necessita avançar i renéixer. 40 anys de govern socialista són massa anys. Recuperem la ciutat!”

Isaac Albert: “Terrassa és una ciutat de progrés, d’ànima republicana que necessita avançar i renéixer. 40 anys de govern socialista són massa anys. Recuperem la ciutat!”

 

Prop de 200 persones han omplert aquest dissabte 16 de febrer la plaça de la cultura de Terrassa en l’acte Ciutats Republicanes. Ciutats de Progrés organitzat per Esquerra Republicana de Terrassa.

 

El  candidat a l’alcaldia per Esquerra, Isaac Albert, ha obert l’acte reivindicant el potencial i els ideals d’una ciutat necessitada d’un canvi: “Terrassa és una ciutat de progrés, d’ànima republicana  però que necessita avançar i renéixer.” El republicà ha explicat que “volem una ciutat de tots i per a tots, vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin, resin el que resin i estimin a qui estimin. Volem que tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Volem una ciutat que s’aixequi i avanci.” El candidat a l’alcaldia ha assegurat que “davant dels que parlen de Terrassa com si fos una illa, dels que posen el país per davant sense tenir un projecte per #Terrassa i dels que només parlen de Madrid”, els republicans volen “una ciutat protagonista capaç de treballar les seves potencialitats que col·labori amb el territori i sigui indispensable en la construcció del país“.

 

La diputada al Parlament de Catalunya Jenn Díaz ha procedit a la lectura d’una carta de Raül Romeva dirigida a les terrassenques i terrassencs, en què explicava que “la nostra presó i aquest judici han de ser una eina per denunciar la repressió. En aquest judici s’està jutjant la vigència dels drets i llibertats fonamentals. Intenten criminalitzar el moviment independentista.” La també escriptora ha volgut fer palesa la seva posició respecte al judici i els fets d’aquesta setmana afirmant: “Sóc sòcia d’Òmnium Cultural, vaig ser muralla humana i sóc diputada d’Esquerra Republicana  al Parlament i jo també vaig dir no als pressupostos. No poden posar la unitat d’Espanya per sobre de tot“.

 

martaA continuació, Marta Vilalta, diputada al Parlament i portaveu d’Esquerra Republicana, s’ha dirigit als assistents per demanar la seva implicació en la construcció de municipis republicans com ho pot ser Terrassa que puguin falcar des de la base la República Catalana. Ha afegit que “a Europa han d’entendre que la causa catalana és la causa de la llibertat, de la democràcia i dels drets civils, polítics i socials.

 

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec d’en Joan Tardà, diputat al Congrés dels Diputats, que ha denunciat el tracte que reben d’una part important de l’esquerra espanyola: “volen que ho deixem córrer i segurament els caurà una sentència vergonyant, perquè ens volen escarmentar. Volen que descarrilem i que aquest procés cívic, pacífic i democràtic sigui una qüestió d’ordre“. El diputat ha recordat que és  “imprescindible que l’independentisme ompli les urnes de vots republicans” i que també és necessari que els resultats siguin bons per tots per poder retornar  “al diàleg i la necessitat de reconèixer el dret d’autodeterminació a Catalunya“.

 

Abans de l’acte, la diputada Jenn Díaz ha compartit un cafè amb dones presidentes d’entitats terrassenques sobre el seu paper, l’empoderament i el lideratge femení. Per la seva banda, el diputat Joan Tardà ha passejat amb el candidat Isaac Albert pel Mercat de Sant Pere on ha intercanviat opinions amb paradistes i compradors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *