Terrassa preparada per la Fase 2

Teresa Ciurana: “és un moment extraordinari i obrirem en condicions extraordinàries. No són les condicions que ens agraden ni les que voldríem però, com tothom, hem de donar la millor resposta possible: prioritzem el servei a la comunitat”.

El dilluns 8 de juny Terrassa entra a la fase 2 amb una planificació exhaustiva de l’Ajuntament per totes les noves mesures a adoptar. El govern municipal ha treballat per prioritzar i garantir la seguretat a les escoles i avança algunes de les mesures en l’àmbit cultural de cara a l’estiu.

L’entrada a la fase 2 del desconfinament suposa l’obertura dels centres educatius que s’obriran en condicions extraordinàries però amb les màximes mesures de seguretat. “És un moment extraordinari i obrirem en condicions extraordinàries. No són les condicions que ens agraden ni les que voldríem però, com tothom, hem de donar la millor resposta possible: prioritzem el servei a la comunitat”, ha explicat la Tinenta d’Alcade de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, durant la roda de premsa a l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament “treballem per recuperar la normalitat i col·laborem amb el Departament d’Educació de la Generalitat per estar preparats per tots els escenaris de futur possibles. Comença l’obertura dels centres amb la garantia que els nens i nenes que hi vagin es trobaran totes les mesures de seguretat necessàries”, explica Teresa Ciurana.

La regidora d’educació i Tinenta d’Alcalde de Cicles de la vida, també ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a totes les famílies que a partir de dilluns hauran de dur els seus infants a l’escola: “a les mares i pares treballadors que no teniu cap altra opció que portar als infants a l’escola: tranquil·litat. Estem al vostre costat i vetllarem pels vostres fills i filles. Compteu amb professors i professores excepcionals que també ho faran possible”.

Alhora, Ciurana ha volgut enviar un últim missatge: “la prioritat d’aquest mandat era reduir la desigualtat entre l’alumnat de Terrassa. Tota la feina que estem fent manté, al centre, aquest objectiu de reduir aquesta desigualtat”.

Així doncs, a partir de dilluns 8 de juny obriran les dues escoles d’educació especial a Terrassa assegurant l’atenció individualitzada i en petits grups i sense oferir el servei de menjador per qüestions de seguretat.

Obriran les escoles bressol de Coloranies, Somriures i Vallparadís amb un màxim de 5 infants per espai i en cap cas per a nadons de 0 a 1 anys, i sempre complint les mesures de prevenció sanitàries, d’adequació d’espais i de reorganització.

Les escoles d’infantil i primària podran obrir amb un màxim de 13 alumnes com a màxim per els que acaben els seus estudis primaris, 6è de primària, per donar suport a la finalització d’etapa. Alhora, es podrà acollir l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6), de famílies que els progenitors hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo. Es farà en grups d’un màxim de 13 persones i en horari de 9 a 13 hores.

Pel que fa als centres d’ESO i ensenyament postobligatori, podran obrir amb un màxim de 15 alumes per espai i només pels alumnes que acaben etapa i obtenen titulació com són els de 4t d’ESO, proves lliures d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de CF i 2n d’ERE. També podran anar els alumnes que han de supera provés d’accés com les PAU, CF i ERE.

A més, amb l’entrada de la Fase 2, el govern municipal planteja obrir els equipaments esportius de Sant Llorenç, Les Arenes i Ca n’Anglada per la pràctica d’esports sense contacte i sempre amb cita prèvia.

A la fase 2 també hi ha novetats respecte als serveis funeraris. Les vetlles es podran fer ara amb un límit màxim de 15 persones i les cerimònies amb un aforament màxim del 50%. La participació en la comitiva final per acompanyar en l’enterrament es restringeix a 25 persones i per a fer una cremació a 15 persones.

D’altra banda l’Ajuntament va rebre dijous 4 de juny l’última comanda de 300.000 mascaretes que es posaran a disposició de la ciutadania.

Cultura es reprograma per l’estiu

L’Ajuntament de Terrassa segueix treballant en la neteja i adequació d’espais per podr obrir progressivament durant aquesta fase la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu Ègara. Sempre amb cita prèvia i amb aforament limitat per mantenir les normes de seguretat.

Alhora, es reobriran les portes del Museu de Terrassa amb aforament limitat, i els dos teatres, l’Alegria i el Principal tornaran a acollir assajos de les companyies i estades per la producció de nous espectacles.

Cultura treballa també amb l’organització d’una Festa Major Simbòlica que ens permeti mantenir l’essència d’un dels actes més importants dins el calendari festiu de la nostra ciutat. Es vol oferir a tots els ciutadans un gruix d’activitats possibles, basades en el cos tradicional de la nostra Festa Major, que ens reconegui i ens recordi l’essència i l’esperit de la festa.

El govern municipal també ha anunciat unes propostes culturals que tindran continuïtat amb el Fem Estiu d’aquest any. Es desenvoluparà de finals de juny i fins al mes de setembre i arribarà a tots els districtes i barris de la ciutat amb una programació que sumarà més de 150 proposes. El tret de sortida serà el 28 de juny amb el concert de Quealt Lahoz al Pati de la Jazz Cava.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *