El Parc de l’Audiovisual i Terrassa al centre de l’audiovisual del sud d’Europa

L’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat i l’Hospitalet impulsen el projecte que comportarà la creació de prop de 440 empreses i 5.000 llocs de treball

L’Ajuntament de Terrassa participarà juntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet, al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc al sud d’Europa” que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Cultura i d’Empresa i Coneixement, i que preveu l’ampliació d’una infraestructura que esdevingui un centre de referència de recerca i producció per als sectors audiovisuals i de continguts digitals a Catalunya.

És un projecte estratègic per al país i opta als fons europeus Next Generation EU, destinats a projectes empresarials amb un alt potencial transformadors, que suposin un canvi estructurals i tinguin un impacte durador sobre la resiliència econòmica i social, la sostenibilitat, la competitivitat a llarg termini i l’ocupació.

El projecte permetrà, entre d’altres, impulsar l’espai de platós més innovador d’Europa, que ha de permetre afavorir la creació de continguts audiovisuals i digitals que puguin ser reconeguts arreu; atreure empreses d’àmbit global que treballin amb talent local i creïn productes d’abast internacional per fer créixer la força i la importància dels sectors; crear un entorn de treball comú amb criteris de sostenibilitat per a les empreses del sector que els permeti col·laborar i créixer conjuntament i, ser un referent d’activitat per la ciutadania. Amb el projecte es vol, en definitiva, posicionar Catalunya a nivell internacional com un hub innovador i punter en la producció audiovisual i de continguts digitals. El centre també vol contribuir a reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de la innovació audiovisual i del videojoc i incrementar la creació i difusió de producció cultural innovadora en català amb vocació internacional.

Segons el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep forn, “ha arribat el moment de reivindicar-nos com a creadors, com a indústria, com la nova generació de l’audiovisual, i per tots els beneficis col·lectius que pot aportar el desenvolupament d’aquest projecte a la ciutat i al País”. A més, Forn ha volgut expressa que el ho fan “fent i ampliant l’equip, sabent que l’aposta de Terrassa és també una aposta de país”.

En l’àmbit audiovisual el nou centre comportarà la creació de prop de 400 empreses i 4.000 llocs de treball i permetrà augmentar la facturació del sector fins a assolir els 2.300 milions d’euros. Pel que fa al sector dels videojocs, es crearien al voltant de 40 empreses i prop d’un miler de llocs de treball, i es doblaria la facturació que se situaria en 980 milions d’euros anuals.

El nou centre inclourà sis platós de 1.500 m2 que es podran interconnectar; dos platós de 800 m2 dotats amb tecnologia LED i un altre de 500 m2 per a captació volumètrica, 360 graus i captura de moviment.

L’objectiu del projecte és el de consolidar un ecosistema de les indústries creatives de l’àmbit audiovisual i dels videojocs que es configura des de la col·laboració entre empreses privades i institucions públiques. El país és a un pas d’esdevenir un referent internacional de la gestió de talent posant l’accent en el desenvolupament de projectes audiovisuals i convertir-se en un pol d’atracció per acollir els nous actors del mercat global. Des d’aquesta perspectiva, el hub que la Generalitat impulsa ha d’esdevenir el pol tractor que permeti situar Catalunya com a motir de la innovació audiovisual i del videjoc al sud d’Europa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *