Esquerra presenta acord per la llibertat de Pablo Hasél i la llibertat d’expressió

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Terrassa ha presentat aquest mateix dimarts un acord de junta de portaveus perquè l’institució es posicioni en el proper ple en contra de la detenció i empresonament avui del cantant lleidatà conegut com a Pablo Hasél.

La decisió de la justícia espanyola de condemnar a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia per les lletres de les seves cançons i per diversos tuits, ja va suposar un escàndol en el seu moment com un nou atac a la llibertat d’expressió a l’estat espanyol. La negativa de l’Audiència Nacional a suspendre la condemna i obligar a l’empresonament de Pablo Hasél ha portat aquest dimarts 16 de febrer a la seva detenció a l’interior del claustre de la Universitat de Lleida.

Des d’Esquerra Republicana de Terrassa es posa en valor la decisió del cantant Pablo Hasél per romandre a l’estat espanyol i evidenciar, amb la seva pròpia detenció,  la manca de normalitat democràtica i de llibertat d’expressió a Espanya.

Pels republicans, si membres del govern espanyol, com el ministre Alberto Garzón, han qualificat aquesta detenció com “un símptoma de dèficits democràtics greus”, cal un posicionament clar de totes les institucions per exigir el seu immediat alliberament davant una decisió judicial que posa en risc, novament, els drets bàsics a l’estat espanyol. En aquesta mateixa línia, el text presentat per ERC Terrassa al ple municipal també exigeix al govern espanyol que compleixi amb els seus compromisos i derogui d’una vegada la Llei Mordassa, on s’empara la justícia per dur a terme aquestes vulneracions.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *