Ple de març: polítiques per transformar la ciutat

El ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat el superàvit per reforçar les polítiques municipals davant la pandèmia i els projectes de futur per la ciutat. El ple aprova el nou pla de màrqueting turístic per fer de Terrassa capital catalana del modernisme

El ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa del mes de març aprova l’aplicació del superàvit municipal que, finalment, creix fins als 16,8 milions d’euros i s’invertirà en la recuperació econòmica i la millora de la ciutat. El superàvit s’ha aprovat sense cap vot en contra i en un debat constructiu on tots els grups de l’oposició han destacat la voluntat negociadora i d’arribar a acords del primer tinent d’alcalde, Isaac Albert.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha explicat l’ús i la distribució que s’ha fet del superàvit “per reforçar el pressupost municipal, per donar resposta a es necessitats del present sorgides de la crisi social i econòmica, per continuar construint els projectes de futur de la ciutat i, com deia Cruyff, posar els diners al camp per ajudar directament als que més han patit les conseqüències de la Covid-19”.   A més, Albert apunta que “tota la distribució del superàvit es fa pensant i tenint visió de futur. Per això la importància que el superàvit d’enguany afronti les necessitats presents i posi una base sòlida pel futur”.

Els 16,8 milions d’euros de superàvit serviran per complir el compromís d’igualar el pressupost del 2020 sense retencions i anar una passa més enllà en les polítiques per transformar la ciutat i respondre a les necessitats socials i econòmiques sorgides per la crisi. En grans conceptes s’ha destinat 1.218.000 euros en polítiques de territori en què es reforçarà la neteja de la ciutat, entre d’altres. Es destinaran 101.000 euros a l’àrea d’urbanisme i sostenibilitat per fer de Terrassa una ciutat respectuosa amb el medi Ambient; 183.000 euros que aniran destinats a economia i finances; 671.000 euros que aniran destinats a l’àrea de drets socials per fer una ciutat més justa, inclusiva i amb igualtat de drets i oportunitats; 217.000 euros que seran invertits en tots els cicles e la vida que viu una persona com a manera transversal d’entendre les polítiques municipals; 1.316.000 euros que es destinaran a la promoció econòmica i a la creació d’oportunitats laborals; 678.000 euros que es destinaran a projectar Terrassa al món explotant el seu màxim potencial; i finalment 240.000 euros destinats a l’estructura territorial i l’atenció ciutadana per posar les persones al centre de les polítiques públiques.

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat el Pla de Màrqueting Turístic de Terrassa que pretén treballar en la millora de la destinació turística de Terrassa sempre des d’una perspectiva de turisme sostenible i responsable, i en col·laboració amb els diferents agents públics i privats. El pla permetrà planificar i gestionar l’actuació en l’àmbit de la promoció turística  i la millora del posicionament de Terrassa com a destinació turística durant els propers anys, de forma coordinada amb el conjunt del sector de la ciutat i les institucions del territori, i definint els programes d’accions d’acord amb la situació de cada moment, i amb els recursos i calendarització que permetin els corresponents plans d’actuació i pressupostos municipals. “Aquest no és un projecte de l’Ajuntament. Treballarem amb el comerç, la restauració i amb tots els implicats en la promoció de la ciutat per crear conjuntament un nou producte turístic”, explica el regidor de turisme, Pep Forn.

En aquest sentit el ple de màrqueting contempla 66 accions que pretén mostrar una imatge global de Terrassa com a ciutat creativa, il·lusionar la ciutat i generar orgull de pertinença que farà de cada persona la millor ambaixadora de la ciutat, i fer de Terrassa la capital catalana del modernisme.

El ple municipal ha aprovat la proposta de resolució presentada per Jovent Republicà, de la mà d’Esquerra Republicana, i per TxT i JxT per defensar els drets de les persones trans. La proposta demanava que el govern espanyol doni suport a la llei per la igualtat plena de les persones trans. En aquest sentit la regidora Ona Martínez, que ha presentat la proposta, assegura que “la llei trans no nega drets a ningú, sinó al contrari. No s’exclou a ningú, s’avança cap a una societat que inclogui a tothom”. I és que per Martínez “quan es blinden drets, hi guanyem totes i avancem cap a una societat que defensi els drets de tothom”. La regidora ha explicat que “no es pot entendre el feminisme i el que és sinó és trans inclusiu, antilgtbifòbic, antiracista o de classe. Aquest és el feminisme interseccional que volem i que lluita contra totes les discriminacions i opressions”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat acords amb motiu de l’esclat de la violència al Senegal, per revisar la llei sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, per commemorar el dia 8 d’abril, dia internacional del poble gitano, i sobre els recents aldarulls que han tingut lloc a Terrassa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *