Ple d’abril: acció de govern, ètica i partidisme

El plenari municipal torna a ser l’escenari d’un cru xoc entre l’acció transformadora del govern i la voluntat del PSC d’instrumentalitzar el codi ètic amb finalitats partidistes

Una nova tarifació social per les guarderies municipals on tothom pagarà d’acord ingressos, un conveni de serveis de transport públic que permetrà comprar 14 nous busos híbrids o el traspàs d’un valuosissim llegat cinematogràfic a la ciutat. Són només alguns dels dictàmens d’una acció transformadora del govern municipal que s’ha vist enterbolida pel to del debat emprat pel PSC en l’inici de l’expedient sancionador per presumpte incompliment del Codi Ètic i de Conducta. Tot i els intents del PSC de desestabilitzar al govern municipal i de banalitzar l’ètica de la institució i la seva integritat amb un discurs ple d’interessos polítics, el govern municipal, amb la regidora de Transparència, Ona Martínez, al capdavant, ha aconseguit sobreposar-se i mostrar fermesa i la seva decepció davant la filtració de l’expedient. Segons Martínez, “és intolerable que rebentin (l’oposició) tot el procediment, que provoquin un judici públic d’algú i que se saltin els drets que té aquesta persona i que després ens vulguin fer creure que són els màxims defensors de l’ètica i integritat”.

Martínez també ha acusat al PSC de “jutjar, condemnar i castigar desproporcionadament, i tot per una guerra política” que segons ella és tot el contrari del que “ha de ser la gestió de l’ètica i de la integritat públiques”.

La regidora de transparència, que ha tancat el debat, ha volgut expressar la seva decepció per com s’han dut a terme les coses, i convida als partits polítics que formen part del consistori a “reflexionar” sobre les coses que s’han fet malament en aquest procediment. En la seva última intervenció ha explicat que això “va de governar el màxim de bé per la gent, que la institució governi el màxim de bé per la gent i això no va de tirar-nos els plats pel cap per interessos polítics”.

El ple de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat la tarifació social de les escoles bressol que pretén que es pagui en funció de la capacitat i situació econòmica de les famílies, la qual cosa ha de permetre eixamplar l’accés a les escoles, afavorint que un nombre més gran de persones i famílies pugui beneficiar-se d’unes quotes en sintonia amb el seu nivell d’ingressos i assolir així una major equitat en l’accés als serveis públics. En aquest sentit, la regidora d’educació, Teresa Ciurana, ha mostrat la seva alegria per l’aprovació d’aquest dictamen i ha assegurat que ha vingut aquí “a fer política per ajudar la gent i que significa un pas de gegant cap a l’equitat i l’èxit educatiu”.

D’altra banda el plenari també ha aprovat el contracte per la gestió i explotació del servei municipal del transport públic col·lectiu i urbà de la ciutat de Terrassa, vigent entre l’Ajuntament i TMESA per al 2021. Un avenç per la compra de 14 autobusos nous híbrids, equips de reforç del servei i consolidació de les millores que s’han anat aplicant malgrat la baixada d’usuaris i usuàries per la Covid-19.

El ple també ha aprovat el text refós del Pla Especial de Ca n’Amat de la Muntanya (Masia Egara) que redimensionarà el seu projecte per convertir la Masia Egara en un hotel i reduirà un 53,5% les possibilitats d’ampliació del projecte concordant amb el pla especial de la Generalitat de Catalunya.

El consorci acceptarà també la col·lecció cinematogràfica de Jordi Tomàs, un valuós llegat per aportar coneixement sobre el cinema i la seva evolució que formarà part del Centre d’interpretació del cinema i l’audiovisual al Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa. D’altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per Jovent Republicà, de la mà d’ERC-MES, per lluitar contra la pobresa menstrual i per visibilitzar la menstruació entre la ciutadania per trencar tabús i mites associats, així com també la proposta de reparació i dignificació de les dones perseguides per bruixeria a la ciutat de Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *