Tarifes socials a les escoles bressol municipals

Teresa Ciurana: “El nou sistema de Tarifació Social farà més accessible econòmicament les escoles bressol municipal”

L’Ajuntament de Terrassa impulsa un nou model de tarifes a les escoles bressol municipal que assegurarà a partir del curs vinent que totes les famílies paguin d’acord en funció de la seva capacitat i situació econòmica

Les escoles bressol municipals de Terrassa aplicaran a partir del curs 2021-22 un nou sistema de tarifació social, basat en el nivell d’ingressos de les famílies i que segons la regidora d’educació, Teresa Ciurana, «és una resposta clara a la situació actual, amb visió de futur i que entoma el primer objectiu del govern municipal: donar resposta a les necessitats de les persones que integren la nostra ciutat, de forma sostenible, sense hipotecar-nos i plantejant camins que disminueixin les incerteses i tracin millors itineraris per a totes i tots».

La tarifació social substituirà l’actual sistema de bonificacions, que contempla reduccions de la quota per a famílies amb nivells de renda molt baixos, però manté la mateixa quota per a rendes baixes, mitges, altes i molt altes. Amb aquesta nova tarifació s’estableixen nous trams de renda i s’apliquen quotes proporcionals, seguint el principi de progressivitat. En aquest sentit la regidora d’educació ja afirmat que «el sistema de actual és insuficient perquè l’esforç que han de fer les famílies sovint és massa elevat, i es tracta d’evitar que cap família hagi de renunciar a l’escolarització 0-3 anys». A més ha volgut explicar que «el nou sistema de Tarifació social farà accessible econòmicament les escoles bressol municipals a tots els ciutadans i ciutadanes de Terrassa que ho desitgin».

La regidora d’educació ha afirmat que es fa un «avenç històric cap a l’equitat educativa, la millora d’oportunitats i l’ajut a les famílies, i que Terrassa continuarà apostant fort per tenir unes escoles bressol de qualitat i accessibles a tothom». En aquest sentit, Ciurana ha recordat que la mesura era un compromís del Govern Municipal recollit al Programa de Govern per aquest mandat, i ha anunciat que, en funció dels resultats obtinguts, el Govern té la intenció de replicar el sistema a la resta d’escoles municipals.

Per acollir-se al sistema de tarifació social, només caldrà autoritzar l’Ajuntament a consultar les dades fiscals de la família marcant la casella corresponent al formulari de preinscripció, tal com es fa actualment per poder optar a les bonificacions vigents. Les fmaílies que vulguin saber quina tarifa li correspon poden consultar als quadres publicats a https://www.terrassa.cat/preinscripciobressol.

La nova tarifació s’aplicarà progressivament. El curs 2021-22 s’aplicarà als lactants i a P-1, mentre que les famílies que aquest curs estan a P1 i passaran a P-2 seguiran amb el sistema de tarifes vigent, recollit a l’ordenança fiscal. En el curs següent 2022-23 s’aplicarà també el nou sistema a P-2, completant així la transformació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *