Terrassa presenta els projectes Next Generation

Els 40 projectes que Terrassa presentarà als fons europeus volen situar a la ciutat com a motor econòmic i referència de desenvolupament sostenible

La ciutat de Terrassa presentarà un total de 40 projectes als programes europeus Next Generation per reactivar l’economia de la ciutat i del seu àmbit d’influència, i fer un salt endavant en el nou entorn econòmic que es preveu dels propers anys. Els 40 projectes cerquen facilitar la sortida a la situació socioeconòmica actual, aprofundint en àmbits com el coneixement, la indústria, l’ocupació de qualitat, la formació, la integració o l’economia social.

Un ventall d’iniciatives i actuacions innovadores i transformadores que inclouen tot el conjunt de la ciutat, amb administració, agents socials, econòmics, i entitats, i que conformen el mapa estratègic de futur dels grans projectes de la ciutat per aconseguir un model de ciutat productiva.

L’Ajuntament ha organitzat aquest dilluns un acte al Parc Audiovisual de Catalunya presidit per l’alcalde i amb la presència de totes les entitats i agents socials i econòmics involucrats en alguna de les iniciatives. Una imatge de treball conjunt de ciutat on el regidor d’universitats, projectes audiovisuals i innovació ha intervingut per exposar un dels projectes amb els quals s’està treballant des dels seus departaments: el hub de l’audiovisual. En aquest sentit Pep Forn ha explicat que des de fa uns anys s’han canviat els hàbits de consum audiovisual amb l’entrada de les plataformes de televisió i que el Parc Audiovisual se n’ha repercutit. És per aquest motiu que el regidor assegura que «tenim la necessitat i l’oportunitat de créixer en infraestructures, i que amb els Next Generation ens apareix una gran oportunitat de creixement».

Per aquest motiu, pel que fa als projectes del parc audiovisual es van presentar projectes per la construcció de nous platós de producció i digitalització de les infraestructures existents; la creació de nous espais per al desenvolupament d’empreses i incubadora de talents emergents; l’impuls del turisme cinematogràfic amb la creació d’un centre d’interpretació i el museu del cinema; i la implantació de sistemes d’energies renovables que millorin les existents, amb l’objectiu de protegir el medi ambient estalviant costos econòmics i naturals.

És per això que el regidor Pep Forn ha assegurat que «Els Next Generation són una gran oportunitat per donar continuïtat a un projecte que va néixer fa anys i que volem que continuï sent útil a la ciutadania com a motor de l’economia local , sent un referent arreu i un orgull per tots els terrassencs i terrassenques».

Així doncs els projectes s’emmarquen en 4 eixos principals que són: en primer lloc, Terrassa Digital, on la digitalització s’aplicarà com a eina de millora exponencial a l’emprenedoria i l’empresa, l’economia social i solidària, l’estructura del propi Ajuntament i la ciutadania. En segon lloc, Terrassa Sostenible, que es basa en la necessitat ineludible que Terrassa sigui, com ja és, una ciutat compromesa amb el seu entorn i amb el món: la mobilitat, la qualitat de l’aire, la gestió de residus, l’economia circular. En tercer lloc, Terrassa Innovadora, amb l’objectiu de desplegar una estratègia transversal d’innovació en tot l’àmbit de la promoció econòmica de la ciutat per tal de mantenir i millorar la col·laboració, participació i alienació de tot l’ecosistema de Terrassa. I en quart lloc, especialització competitiva i territorial, focalitzant la ciutat en sectors com l’audiovisual i la salut, dos àmbits amb capacitat i potencialitat per a generar riquesa a Terrassa, a partir de l’atracció, la creació i la consolidació del teixit productiu i l’emprenedoria vinculades a la seva cadena de valor.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *