Defensa dels Drets Humans des de Terrassa

Esquerra Republicana dona suport al poble palestí i rebutja l’ocupació d’Israel

ERC Terrassa planteja al ple de maig un nou posicionament clar de la ciutat en la defensa dels drets humans, des del mateix municipi fins a acords en defensa de les persones afectades per la crisi migratòria a Ceuta o el xoc entre Israel i Palestina.

L’Acció de govern es veurà reflectida novament al ple del mes de maig en dictamens tan destacats com les bases de les subvencions per pimes i persones autònomes afectades per la crisi de la covid19, l’ampliació dels usos dels locals comercials buits per dinamitzar sectors concrets de la ciutat, el mapa estratègic de soroll a la ciutat o l’aprovació del protocol per tirar endavant l’Agenda Urbana que definirà amb un procés participatiu l’estratègia de sostenibilitat pel futur de Terrassa.

Polítiques de ciutat que s’han volgut complementar al ple amb el posicionament polític expressat a través d’acords i propostes de resolució que demostrin el compromís de l’Ajuntament i la ciutat amb els drets humans. En aquest sentit, des del grup municipal d’Esquerra Republicana i amb col·laboració de TxT s’ha plantejat un suport unànime de tots els grups a la proposta d’Amnistia Internacional i altres organitzacions a favor de l’universalització de les vacunes perquè arribin a tot el món, així com recordar que Terrassa és ciutat d’acollida i està al costat de tots els menors que s’han vist involucrats en la crisi humanitària a Ceuta.

Mirant més enllà, Jovent Republicà també ha vehiculat en el plenari una proposta per la fi de l’escalada de violència entre Israel i Palestina i l’ocupació indeguda dels territoris palestins.

Seguint l’estela de l’acord plantejat al darrer ple pels republicans per acabar amb la pobresa menstrual, des del govern municipal s’ha estat treballant aquest mes per abordar a la mesa de negociació amb els sindicats a l’Ajuntament la possibilitat de definir un permís pel dolor menstrual. Una iniciativa que, al ser plantejada com a acord polític per l’oposició, s’ha volgut definir i circumscriure a la tasca que ja s’estava desenvolupant al consistori.

Tampoc s’ha volgut oblidar a totes les treballadores i treballadors terrassencs afectats pel tancament massiu d’oficines planificat pel BBVA i que pot arribar a afectar a l’antiga plantilla de Caixa Terrassa, pel qual es planteja una moció de suport a les reivindicacions del col·lectiu per frenar aquest procés.

Finalment, des del grup municipal d’ERC s’ha treballat amb Tot per Terrassa per sumar i aportar als plantejaments fets per la formació al plenari per reclamar que es desenvolupi una necessària llei de protecció social de la gent gran, així com una proposta de suport al sector econòmic de l’oci nocturn perquè pugui retornar a l’activitat amb garanties sanitàries.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *