Seguretat a Terrassa en xifres

Els delictes no pugen a Terrassa. L’exposició dels informes de Mossos i Policia municipal a la Junta de Seguretat, davant la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, constaten una millora de la tasca policial a la ciutat i el compromís d’Ajuntament i Generalitat per avançar en aquesta línia.

Joan Ignasi Elena: “Tenim el repte de garantir els drets dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa. Un compromís amb seguretat compartit amb l’Ajuntament, consolidant els dispositius conjunts i incrementant el nombre d’agents”.

El baròmetre de ciutat marcava a inicis d’any la seguretat com una de les principals preocupacions de la ciutadania de Terrassa. Una sensació d’inseguretat, incrementada per algunes notícies d’incidents preocupants succeïts a la ciutat, que la darrera Junta de Seguretat ha permès objectivar gràcies als informes de mossos d’esquadra i Policia municipal.

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assistit a la trobada per conèixer de primera mà la situació de la seguretat a la ciutat i poder analitzar les vies de treball conjuntes entre el Departament i l’Ajuntament per millorar en aquest àmbit.

En aquest sentit, el compromís de les dues administracions per treballar conjuntament en la millora de la seguretat a la ciutat, s’ha vist reflectida en dades que indiquen que la xifra de delictes a la ciutat s’ha mantingut estable durant el darrer any, mentre que la tasca policial ha millorat.

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, que han augmentat en 31 agents la plantilla durant els darrers dos anys, les detencions han augmentat un 11%, mentre que s’han reduït els furts (-9,4%), els robatoris amb força (-4,8%) i els delictes contra el patrimoni (-2,1%).

Respecte a les dades de la Policia municipal, malgrat que el retorn a la normalitat després de la pandèmia ha suposat un increment dels accidents de trànsit, també hi ha hagut un esforç per part de la policia municipal a l’hora de detectar i frenar les infraccions, amb un 35% més de denúncies.

Amb un increment de 30 agents nous en el present mandat i la millora dels equips i instal·lacions de la policia municipal, des de l’Ajuntament també s’ha avançat per establir els mitjans que garanteixin una millora de la seguretat a Terrassa.

La Junta també ha servit per establir el compromís de consolidar els dispositius conjunts entre els dos cossos policials a la ciutat per prevenir els robatoris amb força.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *