Ple de març: Per una Terrassa més solidària

El plenari de març es presenta amb una forta càrrega de temes socials com l’acord per donar suport al poble Sahrauí, l’ampliació de l’excepcionalitat aplicada a les persones refugiades d’Ucraïna, l’aprovació del Pla d’Accessibilitat o el Pla local de la Infància i l’Adolescència de Terrassa.

Arriba el ple ordinari del mes de març i amb ell, un seguit de propostes i accions amb voluntat de seguir demostrant que Terrassa és una ciutat solidària i d’acollida al servei de les necessitats reals de les persones. 

D’aquesta manera, es presenta un acord – juntament amb el grup municipal Junts per Terrassa – per donar suport al poble sahrauí i s’exigeix la fi de la repressió per part del Regne del Marroc i el compliment de les resolucions de les Nacions Unides per reconeixement del dret d’autodeterminació i la celebració d’un Referèndum. Des de l’Ajuntament es demana al Govern d’Espanya una rectificació pel seu suport al Regne del Marroc. Aquesta ciutat seguirà col·laborant amb les entitats locals i donarà suport a les iniciatives que comprenguin drets i llibertats del poble Sahrauí.  

En segon lloc, també puja a ple un acord d’ampliació del mecanisme de protecció temporal d’acollida aprovat pel Consell d’Europa durant aquest mes de març a totes les persones pendents de refugi que han hagut de fugir d’Ucraïna. Aquesta proposta es presenta juntament amb el grup Tot per Terrassa.  

En un altre àmbit, i com ja va anunciar a la roda de premsa la regidora d’Infància i adolescència, Ona Martínez, puja a ple l’aprovació del Pla local de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (PLIA 2022-2023). Aquest està adreçat a la població d’entre 0 a 16 anys i s’aplicarà durant 10 anys. Té com a objectiu principal construir polítiques públiques específiques per aquest segment d’edat, de manera que sigui més senzill donar resposta a les necessitats del col·lectiu.  

Pel que fa a l’àrea de Territori i Sostenibilitat, una de les propostes és l’aprovació del Pla d’Accessibilitat que treballa per adaptar la ciutat a les necessitats físiques, sensorials, visuals, auditives i cognitives de tothom. En relació amb aquesta mateixa àrea, també puja a ple l’aprovació del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima per reduir les emissions i adaptar el municipi als impactes del canvi climàtic; i l’actualització del Catàleg d’arbres d’interès local 2022 amb la incorporació de nous exemplars.  

Des de l’àrea de Serveis Generals de l’Ajuntament de Terrassa també s’incorporen un seguit de propostes com l’aprovació de modificacions necessàries als Pressupostos 2022 per fer front a dues obres de la ciutat: La pista poliesportiva coberta i les grades de la zona municipal de Can Jofresa. Per una altra banda, puja a ple la modificació a les inversions projectades per a l’any 2023 a causa de les obres del Casal Cívic de Roc Blanc i l’aprovació provisional dels canvis de la plusvàlua amb l’aplicació a Terrassa del nou sistema de càlcul establert. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *