Residència i centre de dia a Sant Pere Nord

Finalment, la residència i centre de dia a Sant Pere Nord serà una realitat. Després de 15 anys de reivindicacions municipals, l’equipament podrà ser una realitat gràcies als fons Next Generation- La inversió de la Generalitat també preveu la reforma de la Residència Mossèn Homs

Ona Martínez: “Això demostra que la persistència té els seus fruits. Seguirem defensant les reivindicacions de Terrassa allà on faci falta per aconseguir a la Generalitat o a Madrid que es doni resposta a les necessitats de la nostra ciutadania”

Fa quinze anys l’Ajuntament de Terrassa cedia els terrenys de Sant Pere Nord per fer possible la construcció d’una nova residència i centre de dia que donés servei a la gent gran de la ciutat i el territori. Un equipament, del qual es va arribar a executar el projecte, però que va quedar encallat en els successius governs de la Generalitat, mentre des de Terrassa, associacions de veïns i Ajuntament feien palesa la manca de places públiques a la ciutat que donessin resposta a les necessitats d’una població cada vegada més envellida.

Els darrers anys s’havia aconseguit una reforma parcial de la Residència de Mossèn Homs, però no s’havia avançat més. Ara, finalment, seran els fons de recuperació de la Unió Europea Next Generation els que permetran construir el nou equipament de Sant Pere Nord, amb una data prevista de finalització de les obres l’any 2025. També, amb els mateixos Fons es podrà abordar la reforma de les dues plantes que queden per actualitzar a la Residència Mossèn Homs, també a finalitzar 2025/26.

Així ho ha anunciat avui el govern de la Generalitat a través de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, qui ha visitat Terrassa per reunir-se amb l’Ajuntament i les entitats veïnals i explicar-los els detalls del projecte. Els Fons Next Generation permetran així reformular el projecte inicial i actualitzar-lo amb un model d’atenció més dinàmic i proper on es preveu que el centre de Sant Pere Nord disposi finalment de 90 places residencials i 20 places de Centre de dia.

La tinent d’alcalde de Cicles de la vida, Teresa Ciurana, present a la reunió amb la consellera, ha explicat que “la satisfacció de les entitats per l’anunci, després de tants anys de lluita, no pot estar exempt d’un cert escepticisme”. En aquest sentit, “creiem que des de la Generalitat estaria bé donar resposta a la demanda de les entitats a la reunió perquè es permeti fer un seguiment a nivell municipal de l’evolució del projecte, així com que es treballi per una gestió pública del futur equipament”.

Posteriorment a la trobada amb les entitats veïnals a Sant Pere Nord, s’ha realitzat la recepció institucional amb la presència de la portaveu d’Esquerra Republicana de Terrassa, Ona Martínez. La portaveu ha volgut reconèixer l’anunci d’avui com un triomf de les entitats veïnals de la ciutat, en especial de Sant Pere Nord. “Això demostra que la persistència té els seus fruits. Seguirem defensant les reivindicacions de Terrassa allà on faci falta per aconseguir a la Generalitat o a Madrid que es doni resposta a les necessitats de la nostra ciutadania”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *