5 de novembre, un dia clau per l’Ona

Les eleccions municipals del mes de maig de 2023 estan cada cop més a prop. Ona Martínez Viñas, candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Terrassa, va voler escoltar les necessitats de tots els terrassencs i les terrassenques per poder construir una ciutat transformadora i capdavantera. Per aquest motiu, dissabte 5 de novembre la cap de llista es va trobar amb els seus veïns i veïnes per avançar cap a un nou model de ciutat.

Dissabte, la Plaça Didó va ser testimoni de la celebració d’aquest acte a les 12:00h del migdia. La candidata, i actual portaveu del grup municipal, va estar acompanyada del Molt Honorable President de la Generalitat, Pere Aragonès, i el Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa i anterior candidat d’Esquerra Republicana de Terrassa, Isaac Albert.

L’espai on es va celebrar la presentació no va estar triat a l’atzar, va afirmar l’Ona. El fet que l’acte compti amb les vistes d’una de les ja icòniques xemeneies de Terrassa, va molt vinculat a les vivències de la candidata i la seva concepció de la ciutat. “A mi, si em diuen Terrassa, penso en dues coses, casa i xemeneies. Per això vaig voler fer aquest acte just al costat d’una. Perquè per a mi les xemeneies són molt més que la silueta de la nostra ciutat. Vaig néixer i créixer al barri del Segle XX, amb una xemeneia al pati de casa on jugava a fet i amagar amb els veïns”.

La candidata va posar en valor des d’un primer moment aquest skyline tan representatiu de la ciutat. Aquesta convivència entre el passat industrial i la modernitat, transformació d’espais històrics en cultura i innovació. “Aquesta és la Terrassa que vull construir: Capdavantera, la primera ciutat amb qualitat de vida i el motor del país. Tenim les condicions i el potencial per ser-ho. Som una ciutat que de les dificultats en fem oportunitats. Que de les fàbriques buides n’hem fet museus i de les xemeneies n’hem fet el símbol del que som i del que volem ser”.

El 5 de novembre, Ona es va presentar a Terrassa, als seus veïns i veïnes. Va entrar a l’Ajuntament com a regidora dels republicans el 2019. Des d’aleshores ha ocupat les regidories de Transparència i Qualitat Tecnològica, Infància i adolescència; Joventut, Adultesa i famílies; i Qualitat democràtica. Ara ha fet un pas endavant per conduir Terrarra, la seva ciutat, cap a la modernitat. “Som la Terrassa que no es resigna ni es rendeix, la que es reinventa. La Terrassa que avanç”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *