Som la Terrassa que Avança

Terrassa és casa i és xemeneies. Això és el que dic quan em pregunten. Perquè aquesta ciutat és molt més que un skyline dibuixat per grans edificis industrials. Aquesta ciutat és patrimoni industrial i cultural, és transformació i innovació. Els terrassencs i les terrassenques ens hem de sentir molt orgullosos de la nostra ciutat, de casa nostra. De fet, ja ho fem. Però podem fer-ho encara més.

Vaig néixer i créixer al barri del Segle XX, amb una xemeneia al pati de casa on passàvem les nits d’estiu jugant a fet i amagar amb els veïns. Formen part de la meva infància i vull que també en formin part de la del meu fil, l’Eloi. Vull que pugui jugar a un barri amb passat industrial transformat en un espai amb zones verdes, més segur, net i tranquil. Vull una Terrassa capaç d’entomar els reptes de present i futur, capdavantera, la primera ciutat amb qualitat de vida i el motor del país. Tenim les condicions i el potencial per ser-ho. Som una ciutat que de les dificultats en fem oportunitats. Que de les fàbriques buides n’hem fet museus i de les xemeneies n’hem fet el símbol de què som i del que volem ser.

Vaig decidir entomar el repte de conduir Terrassa per fer-la millor perquè estimo la meva ciutat i perquè vull que el meu fill, l’Eloi, l’arribi a estimar tant com jo. I que també ho facin tots els fills i filles dels terrassencs i les terrassenques.

Vaig decidir no renunciar a res. No volia escollir entre ser mare o el projecte de Terrassa. Massa dones encara renunciem a alguna de les dues coses, o a la maternitat o a la vida professional. Des de la política tenim la possibilitat i la responsabilitat de ser exemple. Per a mi la política, la bona política, és també això: Trencar barreres.

A Terrassa ja ho estem fent. Vam trencar amb 40 anys de grisor, del mateix color polític sense rumb. Fa gairebé quatre anys Esquerra Republicana vam impulsar el canvi a l’Ajuntament.

Hem aconseguit que Terrassa deixi de ser la capital de la segregació escolar i l’estem fent avançar perquè ho sigui de l’equitat i l’èxit educatius. Hem posat el focus en la universitat, la innovació i l’audiovisual perquè sabem que són els grans potencials que tenim i volem que explotin amb força. Hem posat les bases de l’urbanisme del segle XXI: Sostenible, just i basat en el creixement des de dins. I hem apropat l’Ajuntament cap a una administració més moderna, fent-lo referent del país en ètica i integritat públiques.

Però no ens conformem. Hem avançat, però ho podem fer encara més, amb més força i a més velocitat. Sense aturador. Vivim temps difícils, la gent està patint i necessita respostes al seu dia a dia, però sobretot necessita saber que el demà està garantit i que serà millor.

Esquerra Republicana estem en condicions de fer que Terrassa sigui un dels motors del país. I per fer-ho, per fer que posi una marxa més, treballem i treballarem de la mà de la Generalitat.

Avancem conjuntament, exprimim tot el potencial, que en tenim molt, i treballem encara més per fer que exploti. Som una ciutat que té caràcter propi, amb empreses, amb cultura, amb un teixit associatiu molt potent i amb universitats referents d’enginyeria, d’òptica, d’infermeria i d’audiovisuals. Els terrassencs i les terrassenques som gent i orgullosa de la nostra diversitat, d’on venim i cap a on anem. Perquè ho tenim molt clar: Anem cap a una ciutat millor, una capital cultural i tecnològica. La capital de les oportunitats per als nostres fills.

Som la Terrassa que no es resigna ni es rendeix, la que es reinventa. La Terrassa que avança.

Ona Martínez

Presidenta del Grup municipal i cap de llista a les eleccions municipals de 2023.
Tinenta d'Alcalde de Projecció de la Ciutat i regidora d'Agenda 2030 i Terrassa City of Film a l'Ajuntament de Terrassa.

Latest posts by Ona Martínez (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *