Terrassa, capital de la qualitat de vida

Farem de Terrassa la capital de la qualitat de vida. Aquest és el nostre objectiu i el nostre compromís. Hem treballat, treballem i continuarem treballant amb tothom implicat per fer-ho possible.

Potser pensareu que és agosarat i ambiciós? Doncs sí. Perquè ho volem tot per als terrassencs i les terrassenques i no pensem renunciar a res. I perquè estic convençuda que Terrassa tenim el potencial i totes les condicions necessàries per esdevenir aquesta capital. Una capital que res té a veure amb el nombre d’habitants i que tot ho té a veure amb el fet que s’hi visqui el millor possible: amb oportunitats per a tothom, amb seguretat, amb carrers i places amables, verdes i on poder gaudir, amb una oferta cultural potent i diversa com la que tenim i amb una atenció sanitària a l’alçada de les necessitats de la nostra gent.

De fet, quan preguntem als nostres conciutadans i conciutadanes com veuen la nostra ciutat i què és el que més estimen, ho tenen clar: és tranquil·la i s’hi viu bé i en valoren molt especialment la qualitat de vida. Ara bé, també saben –com nosaltres- que encara pot ser molt més del que és. Tenim tots els ingredients: universitats integrades a la ciutat i referents en enginyeria, ciències i audiovisuals, un teixit productiu i econòmic que ve de lluny, talent i coneixement per innovar i una ciutat plena d’espais on fer que pugui arrelar. I el més important: persones, entitats i agents amb idees i ambició. Nosaltres volem acompanyar aquesta Terrassa que vol avançar sense aturador.

Aquests anys des del govern municipal hem treballat precisament per posar les bases d’aquesta nova Terrassa, d’una Terrassa ambiciosa, que no es resigni i que deixi enrere el passat per millorar el present i avançar decidida cap al futur. I ho volem fer encara més i a encara més velocitat.

Com? Doncs arremangant-nos i escoltant a tothom. Treballant sempre i des de tot arreu per la ciutat. Sumant esforços amb el teixit associatiu, amb tots els agents i amb totes les administracions per donar resposta a les necessitats i per planificar les solucions. Això, per exemple, és el que hem fet amb el Conseller de Salut, Manel Balcells, i el govern de la Generalitat. I quan es treballa així és quan s’assoleixen resultats que milloren, en aquest cas, l’atenció sanitària i, especialment, la primària de la nostra ciutat i, en definitiva, la vida de la gent.

Perquè si parlem de millorar la qualitat de vida de la ciutadania està clar que cal potenciar la inversió en salut. Per exemple, dotant institucions públiques com el Consorci Sanitari de Terrassa de pressupost per augmentar la seva capacitat i poder disminuir les llistes d’espera. Això és el que fem quan aprovem els pressupostos de la Generalitat i quan des d’ahir mateix el CAP Can Roca passa a ser gestionat íntegrament pel Consorci Sanitari de Terrassa o quan s’explica que ja s’ha posat fil a l’agulla

per construir un nou CAP Nord més gran i dimensionat per donar resposta a les necessitats actuals al Parc de la República. O quan també s’està treballant conjuntament des de l’Ajuntament i la Generalitat per construir un nou edifici que aglutinarà un CUAP –llargament reivindicat- i un nou CAP prop de la Plaça Països Catalans i que també permetrà descongestionar tant les urgències com la primària del CAP Sant Llàtzer. Compromisos ferms que quedaran escrits i signats en un Pacte de Salut de ciutat que dotarà de visió integral i planificació les polítiques de salut a la ciutat i que serà garantia que les coses passin.

Aquesta és la nostra manera de ser i de fer: escoltar les problemàtiques, compartir l’anàlisi de les solucions i planificar per ser útils i per allunyar-nos de la política de les promeses, exercint la política dels compromisos i les accions de present i de futur, amb concreció de mesures i les eines per fer el seguiment que la direcció política, marca republicana, s’implementa amb qualitat al territori, garantint que la ciutadania pugui comprovar i gaudir de les millores implementades.

Nosaltres tenim l’oportunitat i el compromís de defensar Terrassa arreu, sent útils per fer possible que les coses passin, escoltant i concretant les solucions que ens facin avançar cap a una Terrassa capdavantera en Salut. Fem-ho i, sobretot, fem-ho plegats i fem-ho encara més!

Ona Martínez

Presidenta del Grup municipal i cap de llista a les eleccions municipals de 2023.
Tinenta d'Alcalde de Projecció de la Ciutat i regidora d'Agenda 2030 i Terrassa City of Film a l'Ajuntament de Terrassa.

Latest posts by Ona Martínez (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *