Santiago Martínez i Yuri Lázaro, solvència en gestió pública al servei de l’alcaldable Ona Martínez Viñas i de la ciutat

Santiago Martínez Illa i Yuri Lázaro Giménez són la nova incorporació a la llista electoral de l’alcaldable Ona Martínez. Coneixedors des de diversos àmbits del que és treballar per oferir el millor servei públic a la ciutadania, “aporten solvència i transversalitat al projecte”, assegura la primera tinenta d’alcalde. D’aquesta manera se sumen als noms de Pep Forn, Montse Font, Najima Oueld i Cristina Rey, que ja s’han incorporat a la candidatura republicana per a les eleccions municipals d’enguany. Una candidatura que, en paraules de l’alcaldable, vol ser un reflex de la ciutat i conjugar allò que és imprescindible per continuar avançant cap a la Terrassa del futur: solvència i coneixement, i renovació i aire fresc. Aspectes claus per Martínez i per al projecte d’Esquerra Republicana, que ha posat les bases d’aquesta nova Terrassa des del govern i que també es vol posar al costat de les noves mirades que impulsen la ciutat.

En Santi Martínez va néixer a Terrassa entre els fogons del comerç familiar -la xurreria del Pont de la Mútua- on va treballar fins a graduar-se en Geografia a la UAB, especialitat que el va portar a exercir la docència en diversos instituts de la comarca fins al 2002 i a publicar diversos llibres, articles i materials didàctics. La seva trajectòria professional també ha passat per ocupacions tècniques i directives en els àmbits de l’educació i la cultura a la Diputació de Barcelona, a la Generalitat i, actualment, a l’Ajuntament de Terrassa.

“El Santi és una persona que coneix l’administració pública i, en especial, l’Ajuntament d’aquesta ciutat. La seva passió per l’educació, l’experiència i la vocació i compromís amb Terrassa són elements claus i compartits amb el projecte d’Esquerra Republicana”, haafirmat la candidata a l’alcaldia i primera tinenta d’alcalde.

Redactor del llibre blanc de la cultura de la nostra ciutat, el nou membre de la llista assegura que, a més a més del món educatiu, també ha pogut esgarrapar temps per dedicar a l’activisme -ADENC, Sense Presses, Som Energia i Xarxa d’Economia Solidària (XES)- i a la música -tocant el saxo a les bandes de Matadepera i Terrassa i al grup Hernández i Fernández-. Assegura que intenta freqüentar l’oferta cultural i artística de la ciutat i escapar-se per viatjar i parlar en uns quants idiomes. “És un perfil molt transversal que podrà posar tot el seu coneixement i expertesa al servei de la ciutat i les persones per fer créixer encara més els projectes que hem iniciat”, ha remarcat la candidata a l’alcaldia.

En Yuri Lázaro és graduat en Dret i Gestió i Administració Pública a la UB i va iniciar la seva trajectòria professional l’any 2006 en el sector de les emergències mèdiques. Ha desenvolupant diferents responsabilitats assistencials, de coordinació clínica i operativa, així com de gestió al Sistema d’Emergències Mèdiques. Ha combinat aquesta activitat professional i els estudis amb la docència, com a professor col·laborador de la UB, i la seva participació a la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, de la qual és membre del comitè científic.

A començaments de 2023, encoratjat pel llegat del seu avi, Apolo Giménez, va deixar les seves responsabilitats en gestió pública al SEM per iniciar una nova etapa com a assessor de govern de la Primera Tinença d’Alcaldia d’Economia, Finances, Serveis generals i Govern obert. Ara ho fa de la mà de la candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Terrassa, Ona Martínez, i fa un pas endavant per sumar-se a la seva llista per les pròximes eleccions municipals.

“El Yuri coneix molt bé l’administració pública, els engranatges i mecanismes que la conformen. El projecte per fer avançar Terrassa ha d’estar format per persones capacitades per transformar l’administració, garantir la resposta eficient a nous reptes i el millor funcionament al servei de tots els terrassencs i les terrassenques”, subratlla Martínez.

Lázaro assegura que la política sempre ha format part de la seva vida. Des de ben petit va tenir consciència política i ha procurat portar els valors republicans a l’exemple, en cada un dels àmbits en què ha participat. Per aquest motiu, s’ha volgut sumar a un projecte en el qual confia, que pretén ser útil per fer avançar les polítiques públiques que la ciutat necessita per seguir avançant, combinant la solvència de la bona gestió, planificada i estructurada, amb la direcció de les polítiques republicanes, per fer possible la transformació de l’administració i de la ciutat, per ser capital en qualitat de vida, d’oportunitats i avantguarda del país.

“Amb la incorporació d’aquestes dues grans persones com independents, referents cadascú en el seu àmbit, sumem molt valor afegit al projecte republicà, i per tant, al servei de totes les persones de Terrassa”, conclou l’alcaldable Ona Martínez.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *