Carta oberta a Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa

<Jordi, saps que el país ha pres la modesta decisió de voler votar. De Votar No, Sí-No o SÍ-Sí. Sabem, tots, que és difícil, complicat, que no ens aplaudiran i faran tot el possible per desautoritzar el nostre President i el nostre Parlament. Però també saps que el país no es resignarà, no es cansarà i no es rendirà en la defensa del 9 de Novembre.>

Benvolgut Alcalde, apreciat Jordi,
Espero que no et molesti que em dirigeixi a tu de forma pública. Ho faig, i em coneixes perfectament, sense buscar cap confrontació pública i encara menys per posar en evidència diferències polítiques prou conegudes entre persones que tenim visions diferents del moment que viu el país.

Ho faig no només com a alcaldable d’ERC, que també, sinó com a voluntari de la campanya pel 9 de Novembre i perquè crec que la teva responsabilitat com alcalde d’una de les ciutats més importants del país no pot acabar camuflada darrere un argumentari oficial del partit i no pots dimitir d’exercir-la.

Durant els últims mesos has tingut la capacitat de navegar en l’ambigüitat en relació a la consulta del proper 9 N. T’has fet la foto amb els companys del Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir, has votar a favor i en contra, al mateix temps i el mateix dia, a propostes en defensa del dret a decidir del poble de Catalunya amb una habilitat envejable, fins al punt que ben bé ningú va saber què havies votat. Has sabut dir en cada moment el que la gent que t’envolta ha volgut sentir: des del “si jo pogués tu ja saps el que jo faria” (?), passant per l’argument oficial “dret a decidir sí, però legal i pactat” (com si hi hagués algú amb qui pactar), fins el “per què m’haig de posicionar si hi ha membres del govern català que diuen que no hi haurà consulta?”, que tot i que no et falta raó, és una excusa més. Els temps de l’ambigüitat s’han acabat.

Jordi, em sembla que sé, o si més no així m’agrada creure-ho, que la teva cultura política i els teus principis ideològics tenen molt més a veure amb la fidelitat a un programa polític històric, vinculat a la lluita per la democràcia, pel dret a l’autodeterminació dels pobles i nacions, i per una acceptació clara i inequívoca que Catalunya és una nació i que, per tant, té dret a decidir. No et veig, i et sé incòmode, quan “companys” teus brinden amb el PP i C’s, quan riuen les gràcies a UPyD o neguen l’existència del país fent befa d’un President tan estimat, per tu i per mi, com és el President Maragall.

Jordi, saps que el país ha pres la modesta decisió de voler votar. De Votar No, Sí-No o Sí-Sí. Sabem, tots, que és difícil, complicat, que no ens aplaudiran i faran tot el possible per desautoritzar el nostre President i el nostre Parlament. Però també saps que el país no es resignarà, no es cansarà i no es rendirà en la defensa del 9 de Novembre.

Jordi, la nova forma de fer política, aquella de la que tant parles, aquella que és capaç de connectar amb la ciutadania, de fer-la partícip de les decisions que es prenen, d’escoltar-la i teixir sinergies per tal de reeixir en la gestió dels assumptes públics, passa d’una forma clara pel 9 de Novembre. Com molt bé saps, els municipis són el poder democràtic més proper a la ciutadania. Els ciutadans ens dirigim als nostres ajuntaments, als nostres regidors i, per damunt de tot, al nostre alcalde, perquè ens representi. Perquè ara, Jordi, ens cal que siguis valent i digne del càrrec que ocupes i que facis un pas clar i ferm a favor del 9 de Novembre.

Jordi, els moments són complicats, cert! T’ha tocat viure uns moments difícils. El teu camí cap a la reelecció és molt més complicat que el que va tenir el teu antecessor, però és en aquests moments quan has de decidir com vols passar a la història. Els futurs pactes, les futures relacions polítiques no podran obviar les decisions preses en aquests històrics moments. No et demano que com alcalde de la ciutat et facis independentista. Només et demano que acceptis passar a la història no com l’alcalde que es va amagar sota les indicacions del seu partit, més preocupat en salvar unes quantes alcaldies, sinó com l’alcalde que va facilitar que la ciutat pogués votar en les condicions mínimes exigibles de llibertat i democràcia.

Jordi, parlar avui del 9 de Novembre és parlar de democràcia. No ho dubtis, votar és la via!

Una abraçada,

Isaac Albert, Alcaldable d’ERC i voluntari de la Campanya 9N

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *