EL VAPOR GRAN – LA PORTA AL SUD

ERC-MES reclama pragmatisme i resultats pràctics al Vapor Gran

Vapor Gran

La mesura d’un problema serveix sovint per saber la mesura de la solució. El nom del Vapor Gran ho diu tot: és gran, era ambiciós i ara toca entre tots aconseguir el que aquell immens projecte de ciutat no va assolir. En primer terme: un veïnatge content, una zona comercial dinàmica i obrir el centre de la ciutat envers el Sud.

El problema és complex i agraïm que, en èpoques d’escàs lideratge polític per part de l’equip de govern, Itziar Gonzàlez hagi aportat des de l’àrea tècnica una  proposta de participació intel·ligent i ambiciosa que pot ajudar a reconduir el problema ara que les línies d’acció i participació ciutadana ja estan definides.

Ara bé, com va dir el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, en la reunió amb els veïns del Vapor Gran, hi ha molts dels problemes expressats pels veïns que també existeixen a altres zones de la ciutat i, el que cal ara, és prioritzar accions que no només reverteixin en el veïnatge de la zona sinó que també tinguin en compte la resta de la ciutat.

El primer criteri és fonamentalment pressupostari. En èpoques com l’actual el plantejament de microprojectes low-cost plantejat per Itziar Gonzàlez per revitalitzar el Vapor Gran és l’única manera d’afrontar un problema d’aquestes característiques. Clar que, molts microprojectes fan un gran volum d’inversió i, si el recinte s’ha dividit en set àmbits, el millor seria començar a intervenir sobre una àrea concreta.  Prioritzem conjuntament amb el Amics del Vapor Gran les accions a emprendre una vegada tinguem clars els costos de cada acció i coneguem el pressupost que es pot destinar.

A diferència de partits com CDC, Ciutadans o PP que estan “impacients” per veure solucions, diríem que des d’ERC-MES estem impacients per veure resultats. Gastar poc per no obtenir res és gastar massa.

Continuem fent dels veïns i veïnes protagonistes actius en aquest procés i convertim el Vapor Gran en un projecte de ciutat. Que el procés no oblidi el sud de la ciutat i és obligació de l’Ajuntament que tots els actors protagonistes d’aquesta història (ciutadans, comerciants, associacions i veïns) es beneficiïn dels acord sorgits del diàleg. Que la concepció elitista amb que va néixer aquest projecte urbanístic es transformi en el naixement d’un espai per a tots i fet per tots.

Des de l’oposició, el grup municipal d’ERC-MES estarà encantat de treballar i col·laborar perquè aquesta, com altres zones de la ciutat, esdevinguin el que els seus veïns i veïnes necessiten.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *