TERRASSA, PER UN SALARI MÍNIM DE 1000€

Isaac Albert durant la seva intervenció al Ple de juny de l'Ajuntament de Terrassa

Isaac Albert durant la seva intervenció al Ple de juny de l’Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa aprova al Ple de Juny la proposta d’ERC-MES per unir la ciutat a la iniciativa ciutadana per un salari digne “Anem a Mil”

Terrassa es converteix avui en la 21a ciutat de Catalunya en adherir-se a la iniciativa ciutadana “Anem a Mil”. Una proposta engegada des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres i que portarà a què, des del consistori, s’adopti una política clara de promoció d’un salari digne.

No es tracta només de sumar-se a la campanya de denúncia contra un salari mínim interprofessional insuficient i injust, fixat pel govern espanyol en 655 euros al mes. La proposta aprovada a Terrassa també se suma a les demandes de la iniciativa popular per adquirir compromisos concrets en l’àmbit municipal que propiciïn un canvi necessari per assolir un salari mínim just.

Així, la proposta aprovada a iniciativa d’ERC-MES (amb l’única abstenció de Ciudadanos i Partit Popular), compromet l’Ajuntament de Terrassa a assegurar que les retribucions de tot el personal municipal, directe o indirecte, no siguin inferiors a mil euros. Una mesura que portarà a estudiar i, si sescau, adoptar mesures normatives necessàries per incentivar totes les empreses contractades o concessionàries de l’Ajuntament a complir aquest mínim.

Un objectiu on, des de Terrassa, s’ha volgut pensar també amb les persones contractades en els plans d’ocupació municipals, sol·licitant als organismes supra-municipals promotors dels mateixos a dur a terme els canvis pertinents per sumar-se a aquest moviment per la dignitat dels treballadors.

Finalment, l’acord aprovat a Terrassa servirà per engegar un pla de treball amb les empreses, comerços i sindicats per difondre, treballar i arribar a establir el Salari Mínim de 1000€ en totes les empreses del municipi.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *