INTENS INICI DE CAMPANYA PER L’1O A TERRASSA  

 

Des de la mitjanit de dijous, els carrers de Terrassa no han parat d’acollir actes a favor del Referèndum.

 

Isaac Albert: “La independència no és la victòria, és l’eina per aconseguir la justícia social”

Isaac Albert: “La independència no és la victòria, és l’eina per aconseguir la justícia social”

 

Hem viscut molts inicis de campanya, però mai una d’aquestes característiques” Amb aquestes paraules, el portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa, descrivia el dijous 14 a la nit a l’acte d’inici de campanya pel Referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre com un repte a afrontar amb valentia. El president d’Esquerra Terrassa, Carles Caballero, ho reblava afirmant que “Davant la por d’un estat repressor, un poble que vol ser lliure”. Afirmacions que en aquests primers dies de campanya s’han pogut constatar als carrers de Terrassa amb múltiples actes organitzats des de les diferents forces i entitats que defensen el Sí.

 

Els joves mobilitzats

 

20170915 acte jerc FGCDes de les JERC Terrassa s’ha combinat aquests primers dies de campanya una activitat intensa encartellant els carrers de la ciutat, amb actes com el desenvolupat el primer dia de campanya de bon matí a l’estació de Terrassa Rambla als Ferrocarrils de la Generalitat repartint informació i butlletes de votació entre els usuaris del transport públic. La secció local de les JERC també va participar activament a l’acte massiu de les joventuts d’Esquerra a Sabadell a favor del Sí.

 

Les dones, protagonistes de la futura República

 

20170916 Dones Pel Sí campanya ReferèndumDes de la secció local d’Esquerra es va organitzar el dissabte 16 un primer acte pel Referèndum, sota la campanya de Dones pel Sí amb una taula rodona sobre els reptes per assolir la igualtat real en el marc d’una nova República catalana. Amb la participació de, Sílvia Alcàntara, escriptora, Teresa Ciurana, presidenta de l’Associació de mestres Alexandre Galí, Teresa Garcia, presidenta i cap de colla dels Bastoners de Terrassa i Ona Martínez, comunicadora política i audiovisual, el debat moderat per la secretària de la dona d’ERC Terrassa, Núria Sucarrats, va permetre visibilitzar els objectius futurs en matèria d’igualtat, però sobretot evidenciar les actuals desigualtats entre sexes. Com va remarcar Teresa Ciurana: “L’expertesa de les dones en l’actualitat va més enllà dels debats sobre igualtat. Se’ns ha de reconèixer el protagonisme en totes les àrees”.

Un dissabte al matí intens on també vàrem ser present al gran acte de suport als alcaldes favorables al Referèndum citats per la fiscalia. L’acte, realitzat a Barcelona en una Plaça de Sant Jaume plena a vessar, va comptar amb la representació del portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert.

 

Campanya unitària

Com ja es va acordar en la constitució de la Taula pel Sí de Terrassa, tots els partits i entitats favorables al vot afirmatiu en el Referèndum de l’1 d’Octubre han enfocat la campanya com un repte compartit. Un treball en comú que es va poder visibilitzar dissabte a la tarda en l’acte unitari de penjada de cartells. Tant Isaac Albert, en nom d’Esquerra, com Carme Labòria, en nom de MES, van coincidir en no caure en provocacions i respondre a les provocacions explicant-nos i, sobretot, cridant a la màxima participació possible. Tal i com va recordar Isaac Albert als nombrosos assistents reunits al carrer Major “Estem fent una campanya absolutament legal, on ens hi juguem molt, hem d’estar tranquils, expliquem les raons del Sí i animem tothom a anar a votar”.

20170916 Inici Campanya Taula pel Sí Cartells conjunta primer pla

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *