ERC-MES VOL FACILITAR LES DENÚNCIES PER PREVARICACIÓ CONTRA EL JUTGE LLARENA

El grup municipal d’ERC-MES Terrassa sol·licita que l’Ajuntament de Terrassa doni suport i faciliti les querelles contra el jutge Pablo Llarena en defensa dels drets polítics, democràtics i de sufragi de tota la ciutadania.

Isaac Albert,: “la decisió del Jutge Llarena no només atempta contra els drets polítics del candidat, també contra els drets polítics, democràtics i de sufragi de tots els ciutadans de Catalunya i evidentment de Terrassa, pensin el que pensin i hagin votat a qui hagin votat”.

Isaac Albert,: “La decisió del Jutge Llarena no només atempta contra els drets polítics del candidat, també contra els drets polítics, democràtics i de sufragi de tots els ciutadans de Catalunya i evidentment de Terrassa, pensin el que pensin i hagin votat a qui hagin votat”.

La investidura del president de Catalunya, també la del Govern de l’Estat, és un acte exclusivament parlamentari. No hi ha cap altre acte parlamentari singularment considerat tan important com aquest. Es tracta d’un acte clarament regulat per la Constitució, per l’Estatut d’Autonomia i pel Reglament del Parlament. És l’acte en el qual més clarament s’expressa el principi d’autonomia parlamentària, on ningú des de l’exterior pot penetrar en el procés d’investidura.

No hi ha cap autoritat a l’Estat que pugui interposar-se en el camí establert pel President del Parlament per al desenvolupament de la sessió d’investidura. Ara per ara Catalunya és Estat i en el procés d’investidura del president de la Generalitat el President del Parlament és la màxima autoritat de l’Estat.

Mentre el President proposi a un diputat electe que no està privat de l’exercici de dret de sufragi, la seva decisió ha de ser acatada a tot l’Estat. El principi de divisió de poders exigeix que, des de cap dels altres dos poders constitucionals, executiu i judicial, s’adopti cap mesura que interfereixi amb el procés d’investidura tal com ha previst el seu desenvolupament el President.

Per entendre’ns, si el president del Parlament proposa a Jordi Sànchez com a candidat a la Presidència de la Generalitat, ningú pot impedir que acudeixi al Ple del Parlament per exposar el seu programa de govern i sol·licitar la confiança de la Cambra. En la investidura no hi ha més autoritat que la del President del Parlament. La divisió de poders en una democràcia parlamentària és així.

Des d’ERC Terrassa entenem que impedir l’exercici del dret de sufragi actiu o passiu sense sentència judicial ferma és un delicte més greu de prevaricació que es pot cometre en democràcia. Impedir que el candidat proposat pel President del Parlament acudeixi a la sessió d’investidura és una decisió prevaricadora.

Entenem que el jutge instructor ha pres la decisió d’impedir que el candidat proposat pel President del Parlament acudeixi a la sessió d’investidura sense cap motiu jurídicament pertinent. En aquest sentit, el portaveu d’ERC-Mes, Isaac Albert, afirma “que aquesta decisió no només atempta contra els drets polítics del candidat, també contra els drets polítics, democràtics i de sufragi de tots els ciutadans de Catalunya i evidentment de Terrassa, pensin el que pensin i hagin votat a qui hagin votat”.

En aquest sentit des d’ERC Terrassa animem als ciutadans de Terrassa a defensar els seus drets i sol·licitem a l’Ajuntament en Ple que doni suport a les querelles que els ciutadans de Terrassa puguin presentar contra el jutge Pablo Llarena en defensa dels seus drets polítics, democràtics i de sufragi. Demanem que l’Ajuntament de Terrassa, mitjançant els seus serveis jurídics, estudií redactar un model de querella per posar-la a disposició de la ciutadania i facilitarà que tothom qui ho desitgi la pugui subscriure.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *