El Jove, espai central de la Festa Major

Valoració crítica de Jovent Republicà de l’espai Jove a la Festa Major 2018. La baixada d’assistència i la manca d’inversió punts crítics d’un Jove que reclamen torni a la centralitat de la Festa Major.

 

Ona Martínez: “Mentre el govern no creu en el Jove, el jovent sí que creiem en el Jove i volem que torni a ser central dins la Festa Major de Terrassa”

Ona Martínez: “Mentre el govern no creu en el Jove, el jovent sí que creiem en el Jove i volem que torni a ser central dins la Festa Major de Terrassa”

L’any 2017 el Jove de Terrassa comptava amb l’assistència d’entre 14 i 16.000 joves, la meitat aproximadament durant el concert dels Chichos. Unes xifres positives davant els dubtes generats pel canvi d’ubicació de l’espai del Jove. Enguany, però, aquesta xifra s’ha reduït fins a les 8.000 persones. Un fet que, pel portaveu de Jovent Republicà, Oriol Guerrero, no és casual i “demostra la necessitat d’un canvi en el plantejament que es fa de la participació jove a la Festa Major, així com del seu espai de referència”.

Aquest dimecres, en roda de premsa, els membres de jovent republicà, acompanyats pel regidor del grup municipal d’ERC-MES, Pep Forn, han reclamat que es torni el Jove a la centralitat de la Festa Major, tant per espai com per inversió i importància, i que es deixi al Consell de Joves i totes les entitats juvenils de la ciutat ser protagonistes i  inductors d’aquest canvi.

Segon Pep Forn, l’exemple del Jove demostra que queden moltes coses a millorar a la Festa Major “Sempre hem defensat que la Festa s’ha de revisar i actualitzar. Tenim les entitats juvenils motivades i implicades per fer-ho. Els hem d’escoltar”.

I, si s’ha d’escoltar els Joves, el primer a què fa esment Jovent Republicà és al pressupost. Com explica Ona Martínez, membre de Jovent Republicà, segons les dades de contractació de la Festa Major de 2017 (any, recordem, amb dades notablement més positives d’assistència), l’Ajuntament només va invertir aproximadament un 12 per cent del total de la contractació dels grups de la Festa Major en els grups del Jove “una xifra molt per sota del que li correspondria, que hauria de ser un 20 per cent, que és la mitjana del que inverteix en els altres escenaris principals, si l’Ajuntament se’l cregués de veritat”. La programació, enguany, d’un concert com Roba Estesa “jove, compromès, d’esperit reivindicatiu i feminista” fora del Jove “demostra la poca visió del govern actual per apostar per aquest espai”.

Des de Jovent Republicà es reclama que la gestió del Jove se cedeixi directament al Consell de Joves de Terrassa. En cas de ser així, segons Ona Martínez, “nosaltres apostarem per crear un espai social, divers, on se sentin representats i hi hagi actuacions i activitats per a tot el jovent, socialment compromès, feminista i amb preus populars

Entre les idees que planteja Jovent Republicà hi ha la necessitat d’incentivar el petit Jove, amb un horari diürn que ampliï el públic, o vincular la casa Baumann i el CJT per portar joves creadors i músics terrassencs cap aquest espai de Festa Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *