Opinió pels qui no llegeixen opinió

llibre platja

Tot tornant de l’estiu, cap al setembre, tots els partits polítics, inclosa Esquerra Republicana, encetarem la campanya electoral per a les eleccions municipals per decidir qui governarà Terrassa entre 2019 i 2023. Les campanyes de quinze dies són història des de fa molts i molts anys. Durant els darrers tres anys des del nostre grup municipal hem intentat, amb encerts i errors, fer front al desgavell intern i extern que el PSC ha generat a la ciutat, amb un govern més preocupat per les fotos que de procurar que els carrers de Terrassa no semblessin Nàpols en plena vaga de neteja. Ho sentim, no ha estat possible.

Com a demòcrates, el passat 1 d’octubre vam fer de tot i més per cedir la veu al poble, mentre uns quants s’amagaven. Aquests anys hem contemplat l’incompliment sistemàtic del pla de mandat. Així com una adhesió a l’AMI sense pagar quotes, i una baixa de l’AMI quan ja no calia dissimular. Hem sentit molt a parlar de copes menstruals que no hem vist mai. Hem retirat reis per majoria absoluta que l’”estado de derecho” i els truiters han reposat. Hem vist partits dir als seus partits què no havien de fer, i els partits locals dir-los als seus partits nacionals que s’hi posessin fulles. Hem vist defensors del bilingüisme força monolingües. Hem vist condicions públiques de dimissió que no es complien, condicions de dimissió que es complien a mitges però no. Hem vist dimissions. Hem vist a suplents esdevenir tinents d’alcalde. Hem vist centenars de resolucions i acords incomplerts.

Cap empresa privada, cap ni una, hagués resistit aquest desgavell de truites i perruqueries. Malauradament aquest desgavell ha resistit perque l’has pagat tu, benvolguda lectora, benvolgut lector. I a mesura que l’Ajuntament de Terrassa esdevenia petit petit, la ciutadania terrassenca es feia més i més gran assumint la seva responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes lliures, i la política catalana, tan històricament mesella i poruga, s’encomanava d’aquest esperit gran que irradiava el seu poble. Hem vist a dos terrassencs empresonats per cumplir la paraula donada. Hem vist persones manifestar-se i cantar cada tarda reclamant la llibertat de les preses i els presos polítics.

Hem vist tot això i si t’ho creus, has de procurar explicar-ho a tothom que saps que mai no s’atura a llegir els articles d’opinió, perquè quan arribin les properes eleccions una cosa és clara, tindrem el govern que ens mereixem. El govern que haurem votat. I tots i totes som responsables d’explicar-ho, als nostres veïns i veïnes, als que mai llegeixen els articles d’opinió. Perquè o ho fas (o ho fem) o ho faran altres.

Carles Caballero

Regidor del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament deTerrassa. Català d'esquerres, independentista, culer, minyó. Treballador autònom i emprenedor.

Latest posts by Carles Caballero (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *