Sopar groc i lila a Terrassa en suport a les represaliades

imatge_sopar_groc_lila_ERCUn centenar de persones han participat aquest divendres en un sopar groc i lila en suport a les polítiques independentistes que estan a la presó –la Carme Forcadell i la Dolors Bassa–, les que estan a l’exili –la Marta Rovira, l’Anna Gabriel, la Meritxell Serret i la Clara Ponsatí- i aquelles dones que pateixen la repressió de l’Estat espanyol en totes les seves cares, com és el cas de la Tamara Carrasco. L’acte s’ha fet a la societat Coral Els Amics, a Terrassa, i ha estat organitzat per l’Assemblea de Dones d’Esquerra Republicana a Terrassa (ADET) i per la comissió Us Volem a Casa. “Vivim en una societat que invisibilitza les dones. En les mateixes circumstàncies que els homes, les preses polítiques tenen menys ressò i massa sovint són les últimes de la llista”, ha remarcat Xènia Albà, membre de l’Assemblea de Dones, i ha afegit: aprofitem el sopar d’avui per donar veu a aquestes dones. Per reivindicar-les i no normalitzar el que no és normal: que persones innocents estiguin preses o exiliades per defensar les seves idees polítiques”.

El sopar ha comptat amb la presència de Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya i parella de la consellera Meritxell Serret, actualment exiliada a Brussel·les, i diputat d’Esquerra Republicana al Parlament. Civit ha fet una crida als assistents a enviar cartes a les preses i a les polítiques que estan a l’exili. Posteriorment, els assistents han pogut escoltar un missatge de la mateixa Meritxell Serret des de Bèlgica i la lectura d’una carta de la consellera Dolors Bassa que ha recordat que “només ens tenim les unes a les altres. Cal cooperar unes amb les altres, mostrar-nos fortes i lluitadores i fer-nos nostres els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat”.

La vetllada –presentada i conduïda per membres de l’ADET- ha inclòs les actuacions musicals del grup Boreal en format duo i de la cantant Carol Ortiz acompanyada per la guitarra de Pep Bonachera. Membres del grup PAM teatre de Sant Pere també han participat en l’acte i han llegit diversos textos de dones que han patit l’exili en algun moment de la història.

El sopar groc i lila ha servit també per recaptar fons per a l’Associació Catalana de Drets Civils i la caixa de solidaritat. A banda de l’aportació del sopar, s’han venut butlletes pel sorteig d’una panera elaborada amb donacions prèvies.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *