Esquerra Republicana prioritza l’educació

Esquerra Republicana presenta les seves propostes per un projecte de ciutat educativa acompanyats del Conseller d’educació, Josep Bargalló. La número dos de la candidatura, Teresa Ciurana, defensa un paper actiu de l’Ajuntament i l’increment de recursos per assegurar la igualtat d’oportunitats, treballar per l’educació a temps complet i apostar per la coeducació.


Teresa Ciurana: “No és una qüestió de competències sinó d’establir prioritats i l’educació ho és. Perquè amb política educativa municipal millorarem l’equitat, la inclusió i la cohesió social a Terrassa”

Josep Bargalló: Per tenir una política d’educació de país sòlida ens calen polítiques municipals d’educació clares i decidides (…) Cal un projecte educatiu de ciutat liderat per l’ajuntament elaborat conjuntament amb la comunitat educativa i el departament d’Educació”

Declaració d’intencions de la candidatura d’Esquerra Republicana de Terrassa – Moviment d’Esquerres en el primer acte realitzat després de la presentació de la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals i enfocat exclusivament a parlar del present i el futur de l’educació a la ciutat. El candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, va introduir l’acte explicant els fonaments d’un projecte de ciutat on s’anirà més enllà de les competències municipals per incidir en les polítiques que aborden les necessitats de la ciutadania i poden transformar la ciutat. Un objectiu pel qual s’ha apostat per situar l’expertesa i extensa trajectòria en el món de l’educació de Teresa Ciurana en el número dos de la candidatura, amb voluntat de situar aquest àmbit en el centre de les polítiques públiques.

Teresa Ciurana va desgranar les propostes d’ERC-MES perquè la ciutat deixi d’actuar “a pilota passada“. En aquest sentit, va explicar com en els darrers anys “la realitat ha passat per sobre el govern a Terrassa” i l’extensa feina feta des d’Esquerra des de l’oposició amb propostes per revertir la segregació o treballar per l’educació a temps complet davant l’inacció o una reacció lenta del govern municipal.

Per Ciurana Cal un pacte de ciutat contra la segregació escolar, que Ajuntament prengui un paper actiu i destini recursos en la detecció de les necessitats i l’acompanyament de les famílies”. Plantejaments com estudiar la revisió del mapa escolar o impulsar instituts-escola a tots els districtes de la ciutat cercaran també assolir l’objectiu final: assegurar la plena igualtat d’oportunitats i una educació de qualitat per tot l’alumnat. Però no només dins l’escola, sinó també fora “Necessitem una ciutat que eduqui les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i això inclou l’educació no reglada, l’accés de tot l’alumnat a extraescolars i classes de reforç”. Segons Teresa Ciurana l’Ajuntament ha d’anar més enllà de només signar l’Aliança per l’educació 360 i presentar propostes concretes per l’espai de migdia o de tarda. Un objectiu que Esquerra pensa complir amb un servei centralitzat on es treballi amb tots els agents educatius de la ciutat.

Finalment, per la número dos d’Esquerra “ja era hora que tots fóssim conscients que ens queda un llarg camí per reóorrer en la coeducació”, pel qual es proposen oferir formacions específiques pels docents de la ciutat en aquest camp i revisar el disseny dels patis dels centres amb perspectiva de gènere.

Tota una declaració d’intencions que el Conseller d’educació, Josep Bargalló, ha entomat afirmant que la coordinació entre departament i Ajuntaments és bàsica per fer avançar l’educació: Per tenir una política d’educació de país sòlida ens calen polítiques municipals d’educació clares i decidides, amb independència de qui tingui les competències.“. En aquest sentit, el Conseller ha exposat acords assolits en altres municipis per gestionar conjuntament els recursos, alhora que prenen conjuntament les decisions. Una defensa d’un paper actiu des de la proximitat, amb un projecte educatiu de ciutat on s’ha de comptar també amb la comunitat educativa.

L’acte va concloure amb una interacció amb el públic on es va poder abordar amb més profunditat en com avançar en la coeducació, el paper clau de la formació professional i la seva especialització des de la mateixa ciutat de Terrassa, el paper de repensar els batxillerats des del municipi i, finalment, comptar amb l’educació no reglada 0-3 anys dins el repte que s’ha atorgat Esquerra Republicana de situar l’educació al centre de les polítiques públiques si governa la ciutat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *