Ciutat amable: Proposta per un gran centre per vianants

La candidatura d’Esquerra Republicana a Terrassa proposa interconnectar els pàrquings del Portal de Sant Roc i la Plaça Vella per guanyar el centre de la ciutat pels vianants. La proposta, dins el seu programa electoral, pretén esponjar el centre i aproximar-lo a altres barris de la ciutat


Isaac Albert: “L’espai per als vianants central a Terrassa ha de créixer d’acord al volum de la ciutat, ha de reviure comercialment i fer-ho pensant en les persones i connectar els barris. Estirem el centre des de Plaça del Progrés a l’Escola Industrial”

Un pocs centenars de metres separen l’entrada i sortida del pàrquing de la Plaça Vella al carrer major de l’aparcament del Portal de Sant Roc. Esquerra Republicana de Catalunya proposa eliminar aquests accessos i connectar els dos aparcaments. Una operació que elimina la necessitat actual de donar pas obligat als vehicles per aparcar a la Vella i obre les portes a guanyar tot l’espai central de la ciutat pels vianants.

El candidat d’ERC-MES a l’alcaldia, Isaac Albert, ha presentat avui la proposta amb voluntat de desenvolupar-la durant el següent mandat i amb l’estudi econòmic fet per realitzar la connexió i guanyar pels vianants de bon inici tot el carrer Major i el Portal de Sant Roc (poc més de 2 milions d’euros). Per Isaac Albert “El cost és molt baix pel benefici que pot arribar a suposar per impulsar Terrassa, esponjar el centre de la ciutat, guanyar-lo per les persones i aproximar-lo a altres barris de la ciutat”.

La número 8 de la candidatura republicana, Maria Costa, ha explicat que el Portal de Sant Roc és la principal portada d’entrada al centre, amb un pas de 14.500 persones diàries, i que el projecte també té en compte els visitants de fora Terrassa: “Molta gent de fora la ciutat té problemes per trobar l’entrada a l’aparcament de la Vella. Plantegem un accés més fàcil i un espai més atractiu per visitar, comprar i fer-hi vida”.

Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Republicana també ha explicat que aquesta actuació permet allargar el centre per als vianants pensant en una ciutat interconnectada, que ha crescut i que es repensa d’acord una nova visió de mobilitat i millora sostenible. Segons Isaac Albert “L’espai de vianants central a Terrassa ha de créixer d’acord al volum de la ciutat, ha de reviure comercialment i fer-ho pensant en les persones i connectar els barris. Estirem el centre des de Plaça del Progrés a l’Escola Industrial”.

Esquerra Republicana veu factible i es compromet a executar aquesta gran conversió en zona de vianants del centre amb la connexió dels dos pàrquings durant el pròxim mandat. Això inclou acabar amb els problemes existents al Portal de Sant Roc i impulsar Terrassa amb un projecte clau.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *