Comerç: Impulsem l’activitat econòmica a Terrassa

Esquerra Republicana Terrassa vol recuperar el comerç i l’activitat econòmica en trama urbana i, per fer-ho, emprarà totes les eines en aquest àmbit a l’abast de l’Ajuntament: des de la regulació d’usos a l’obtenció de locals comercials propis per incidir en el lloguer.


Isaac Albert: “Impulsar el comerç en trama urbana és recuperar activitat econòmica, ocupació i vida de barri. Amb projecte i propostes estem segurs que podem recuperar capacitat per incidir-hi”


L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya – Moviment d’Esquerres, Isaac Albert, ho té clar “El comerç continua sent un dels principals generadors d’ocupació a la ciutat, teixeix la vida als barris i l’ajuntament ha de reaccionar per tornar l’activitat econòmica a la trama urbana”.

Acompanyat per la número vuit per la candidatura d’ERC-MES, Maria Costa, el candidat republicà ha exposat aquest dimecres les propostes d’Esquerra per fer possible aquesta reactivació augmentant la capacitat d’incidència de l’Ajuntament. Com? “Si volem fer política comercial, ens hem de plantejar tenir locals propis per regular els lloguers, repensar els usos de locals buits si sabem que no s’ompliran i afecten el comerç de l’entorn i, sobretot, limitant l’activitat terciària en els polígons”. En aquest darrer punt, Albert ha exposat que polígons com Els Bellots tenen previst destinar un terç de la seva superfície a us terciari i “això implica obrir la porta a grans superfícies a la perifèria sense que l’Ajuntament quan vinguin pugui fer-hi res quan, hauríem de regular l’activitat per poder afavorir el ressorgiment en trama urbana”.

Això també implica, per Maria Costa, combatre les noves realitats amb les mateixes eines tecnològiques que estan canviant el paradigma. “La revolució 4.0 ens ha portat la competència del comerç electrònic, però també eines per millorar el coneixement de la persona compradora, oferir-li nous serveis segons les seves necessitats… Generarem eines perquè el petit comerç faci de l’amenaça una oportunitat”.

Per fer possibles aquestes iniciatives i liderar-les l’Ajuntament amb la participació del sector, Esquerra Republicana proposa fer valdre la regidoria de comerç, portar-la a l’àrea de desenvolupament econòmic (actualment depèn de cultura) i dotar-la de recursos per poder impulsar el comerç i l’activitat econòmica dins el teixit dels barris de Terrassa.

Troba les propostes al nostre programa electoral aquí.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *