“Fem possible una victòria històrica a Terrassa”

Esquerra Republicana es reivindica en el seu acte central de campanya com l’única força capaç de desbancar el PSC i liderar el canvi polític a Terrassa. Isaac Albert, Diana Riba i Gabriel Rufiàn criden a construir la República i defensar els valors republicans des de les ciutats fins a remoure les institucions europees.

Isaac Albert:  “Estem a prop d’una victòria històrica a Terrassa. Ara, lla victòria final no és ni la república ni l’alcaldia de terrassa, sinó una ciutat i un país més democràtic i més lliure on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d’oportunitats.”

Som aquí per decidir el nostre futur, però sobretot per guanyar el nostre present.” Davant una plaça de les Teixidores plena, aquest dijous Ona Martínez, candidata de Jovent Republicà a la llista de les municipals d’Esquerra Republicana  – Moviment d’Esquerres, obria amb aquesta declaració d’intencions l’acte central de campanya de la candidatura amb la possibilitat real i la responsabilitat de saber-se l’única força política amb capacitat real de desbancar el PSC després de 40 anys d’immobilisme a la ciutat.

El candidat a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, contundent, feia una declaració d’intencions “Plantegem i portem propostes pels problemes d’inclusió, educació, neteja, mobilitat… i els nostres adversaris ens pregunten si nosaltres ho podem solucionar tot? Doncs clar. Si no ens creiéssim capaços de fer-ho no ens presentaríem. Qui segur no ho solucionarà són aquells que han governat quaranta anys i s’han convertit en el tap que no deixa avançar la ciutat”.

Un plantejament de principis, la República, els valors republicans d’igualtat, llibertat i justícia social s’assoleixen “des de la victòria als barris i a la ciutat” exposa Isaac Albert i ho rebla Teresa Ciurana, número dos de la candidatura, posant l’educació i el feminisme al capdavant del canvi proposat a la ciutat “El compromís republicà per Terrassa vol dir treballar per la seva gent, i, per això, l’educació ha de ser una de les nostres prioritats. Per una qüestió d’equitat, d’inclusió i cohesió social i d’igualtat d’oportunitats.”

Diana Riba, candidata a les eleccions europees, coneixedora de primera mà de la repressió de l’estat espanyol amb la seva parella , Raül Romeva, pres polític des de fa més de 450 dies, crida a no defallir i aconseguir la victòria arreu “Davant d’aquells que els volen silenciats, ells ens demanen que siguem la seva veu, que no ens aturem. Estem triant entre repressió i democràcia. Fem que vegin com entren al Parlament Europeu.”

Al seu torn, Gabriel Rufián conclou l’acte amb una clara advertència a tots aquells barons socialistes que pretenen donar lliçons de democràcia a Esquerra Republicana de Catalunya, volent obviar que han estat còmplices de la repressió, del 155, i que callen davant peŕsones innocents preses o a l’exili per defensar les seves idees polítiques. I transmet als terrassenca i terrassenques un missatge d’Oriol Junqueras enviat des de Soto del Real : “Sortiu a guanyar. Des de les ciutats farem la República”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *