“El Covid-19 no entén ni de territoris ni d’ideologies, però sí que entén de classes socials”

Intervenció d’Isaac Albert sobre el Covid-19 durant el ple telemàtic de l’Ajuntament del 29 d’abril

“En la meva intervenció, faré un parell de reflexions entorn del moment que viu Terrassa. Però jo, avui, i des del grup d’Esquerra Republicana de Terrassa i des del Govern de la ciutat, necessito fer una intervenció primer de condol. Estem al costat de les famílies que han vist com perdien a familiars i que ho han fet sense poder acomiadar-se, ni estar junts.  Estem al seu costat i els acompanyem en el dolor.

En segon lloc, un missatge d’agraïment. Crec que toca. Un agraïment a la ciutat.

Aquests darrers 45 dies s’han fet molt llargs. Al mateix temps els dies passen de pressa. Tots vivim molt el dia a dia i cremem pantalles i oblidem amb certa facilitat. I toca, crec, valorar el que hem fet aquests dies.

Així doncs un agraïment a tots els professionals que han fet possible que els serveis públics d’aquesta ciutat no només no s’aturessin, sinó que malgrat les dificultats, les noves situacions que anaven apareixent cada dia seguissin funcionant i donant resposta a un dia a dia difícil, complex i canviant.

I en aquest sentit parlo evidentment dels professionals sanitaris. En el cas de Terrassa parlo dels professionals sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa, de Mútua de Terrassa i dels professionals de totes  les residències de la ciutat que han viscut moments, dies i setmanes molt difícils.

També parlo, i crec que avui toca (sabent que és un risc perquè en deixaré a molta gent) dels professionals d’aquesta casa.

Parlo de la nostra Policia Municipal, de les ADF’s a peu de carrer, acompanyant, informant i ajudant dia rere dia. Als companys d’EcoEquip, a qui envio una forta abraçada, després d’uns dies de molta feina especialment durs, i més després de la pèrdua d’un company víctima de la COVID 19. A les companyes del 010, a peu de telèfon, matí i tarda, dissabte i diumenge, informant una ciutadania que va veure com de cop hi volta no podia sortir de casa. Els professionals de Servei Socials, seguint el dia a dia de les famílies d’aquesta ciutat. La gent d’esports, parlant i acompanyant a les entitats esportives que veuen amb preocupació el seu present i el seu futur. La gent de cultura. Al costat de la cultura de la ciutat construint una sortida cultural a la crisi. A tots els companys d’ocupació, empresa, comerç, seguint, acompanyant i buscant mesures per ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a què aquesta crisi sigui el més breu possible. A les companyes de protecció civil, segurament més avesats a gestionar crisis, que han demostrat una gran eficiència i eficàcia.

I també un agraïment a tot l’equip de Govern, ens hem redescobert en espais, situacions no esperades, mai esperades, i hem donat el millor de tots nosaltres. I si m’ho permeteu, una menció especial per la regidora Mònica Polo i la Tinent d’Alcalde Teresa Ciurana. Les dues al capdavant de polítiques que han necessitat molta dedicació, de molt seguiment i de moltes propostes i gestió per donar resposta a una situació de canvi absolut en les seves polítiques en l’àmbit de la salut i l’educació. Moltes gràcies!

Hem vist, durant aquestes setmanes un virus que no entenia de territoris, que no entenia d’ideologies, però sí que entén de classes socials.

És evident que aquest virus ens deixarà uns centenars de morts a la ciutat de Terrassa,  i ens deixarà milers de nous pobres, i de pobres més pobres.

Sabem ja avui, que la sortida de la crisi, que el post Covid-19 se’ns farà visible en l’augment de les desigualtats i aquí totes estem cridats a donar-hi resposta un cop més.

Sabem, també, tothom ho diu, que les coses no tornaran a ser igual. Segurament això serà així, ja ho veurem. Fins i tot hi ha qui diu que això és una oportunitat, i potser sí. Però les resistències al canvi, les inèrcies, i la voluntat de tornar a una “normalitat” perduda massa bruscament, també poden ser frens a treballar per avançar en la sortida de la crisi.

Com deia, la crisi sanitària està deixant una forta empremta destructiva en l’àmbit de la salut, ho sabem, en tenim les dades. Però també en l’àmbit econòmic i social. La destrucció de llocs de treball, el tancament de les empreses, els ERTO’s que ja veurem com evolucionaran, la davallada en l’activitat econòmica, la pèrdua de competitivitat una vegada acabi definitivament el confinament, l’afectació en els sectors més micro del teixit productiu i del comerç (autònoms, botigues, restauració en general,..) ens deixaran una ciutat diferent de la que era tot just fa menys de dos mesos.

I sí, en poques setmanes, veurem incrementar l’atur i les demandes d’atenció social s’incrementaran encara més.

Hem impulsat ja mesures per fer front a la pandèmia i mirar de resistir l’embat. Tenim obert un espai que ens ha d’ajudar a treballar conjuntament posant mesures consensuades sobre la taula. Mesures al servei de les persones.

Ens canvien models de comportament social, hàbits i rutines personals i col·lectives, el mateix treball serà, en molts casos, desenvolupat de manera diferent i també l’empresa, haurà de ser resilient i adaptable com mai per poder superar la crisi.

Convido als presents, a la societat civil organitzada, als agents socials, econòmics, culturals, esportius. A seguir treballant per una ciutat amb identitat, cohesionada, inclusiva, tolerant, sostenible, respectuosa amb la diversitat i situant a les persones en el centre de la vida social, econòmica, cultural i política de la ciutat.

I, ara més que mai, cercar la cooperació i concertació amb els diferents agents de la ciutat per, tots junts i de manera col·laborativa, puguem congeniar les polítiques públiques i les accions i programes a desenvolupar que necessita la ciutat per poder superar la crisi econòmica i social.

Moltes gràcies!”

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *