Ple de maig – El camí cap al Pacte de Ciutat

El Ple de maig planteja oportunitats i riscos en el camí per assolir un gran Pacte de Ciutat per l’impuls econòmic i social de Terrassa. El conflicte polític motivat per l’oposició enfosqueix el final d’un ple protagonitzat, en la seva majoria, per grans acords de ciutat.

Isaac Albert: “En aquest ple hem demostrat que tenim la capacitat d’arribar a consensos i impulsar un Pacte de Ciutat davant la crisi. Allagar picabaralles per interès polític no ens farà avançar”.

“No ens posarem a comptar els cops que uns i altres anomenen el Pacte de ciutat al ple. Terrassa necessita que reconstruïm espais de confiança i desenvolupem la resposta que la ciutat necessita per respondre a la crisi econòmica i social provocada pel coronavirus”. Amb aquestes paraules, el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, tancava el debat provocat per la polèmica generada per l’oposició al voltant d’unes declaracions del tinent d’alcalde, Noel Duque. 

Amb voluntat de passar pàgina a les tensions polítiques, el govern de la ciutat ha volgut valorar totes les propostes i dictàmens aprovats per unanimitat durant el ple de maig i que demostren que, més enllà dels titulars, hi ha una base per iniciar el procés que ha d’implicar a tota la ciutat i assolir un Pacte de ciutat que dibuixi un nou horitzó per Terrassa. 

En aquest sentit, la feina del govern s’ha pogut evidenciar en l’aprovació la nova ordenança municipal de mobilitat que dibuixa un nou model per una ciutat més sostenible i saludable (amb l’ampliació de les zones 30 o la regulació del patinet elèctric), projectes urbanístics estratègics com l’obertura del carrer Sant Pere cap a la Plaça Didó o la Bústia Ètica i de Bon govern, una eina al servei de la ciutadania per la millora en els serveis que li ofereix l’administració local. Aquests, al costat d’altres dictàmens com l’adhesió al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci subscrit amb la Generalitat s’han aprovat amb ampli consens.

Una entesa que també s’ha pogut notar en els acords de junta de portaveus on, les negociacions entre els diferents grups municipals, han permès aprovar declaracions de suport a la plantilla de Nissan, les escoles bressol o el material sanitari per encarar la pandèmia, per només destacar alguns punts de la llarga llista d’acords assolits. 

Evidentment, el debat polític no ha estat exempt de polèmica i el contrast de posicions a l’hora d’abordar la crisi s’ha pogut copsar en debats com el mantingut al voltant de la reactivació econòmica de la ciutat. No obstant això, Isaac Albert, com a responsable de promoció econòmica i projecció de la ciutat, ha volgut valorar positivament la predisposició dels grups per apostar pel Pacte de ciutat com espai on acordar el camí a seguir i poder rebre les aportacions d’agents econòmics i socials i tota la ciutadania. 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *