ERC-MES passa comptes i fa un balanç del primer any de mandat

Isaac Albert: “La Covid-19 ens va agafar treballant pel canvi, un canvi per la ciutat i a favor de la seva gent, buscant noves formes de governar i nou projecte de present i de futur. Un any després, amb la crisi del coronavirus, l’obligació de governar i fer participar a tothom d’aquest canvi és una responsabilitat”.

Les regidores i regidors d’ERC-MES es van reunir ahir en una assemblea oberta a tota la ciutadania per via telemàtica per explicar i fer un balanç del primer any al capdavant del govern municipal de Terrassa. L’assemblea, en què van participar els cinc regidors i regidores a l’Ajuntament, Isaac Albert, Pep Forn, Teresa Ciurana, Ona Martínez i Carles Caballero, va ser dirigit per la presidenta de la secció local d’Esquerra a Terrassa Xènia Albà.

L’assemblea va començar amb les cinc intervencions de cada regidor on van exposar els principals canvis realitzats durant aquest primer any a les seves respectives àrees. Posteriorment a la intervenció dels cinc, es va fer un torn obert de preguntes on la ciutadania va poder preguntar tot allò que volien saber sobre la feina feta des del govern municipal durant aquest primer any al capdavant.

Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES i primer Tinent d’Alcalde de promoció econòmica i projecció de la ciutat, va exposar que “impulsar el canvi polític que necessitava Terrassa era tot un repte, un canvi per la ciutat i a favor de la seva gent, buscant noves formes de governar i un nou projecte de present i de futur. Un any després, amb la crisi del coronavirus, l’obligació de governar i fer participar a tothom d’aquest canvi és una responsabilitat”. En aquesta línia va posar èmfasi en la participació del Pacte de Ciutat, on és necessita de l’ajuda de tothom per construir “un present i un futur compartits” que facin de Terrassa la ciutat que tots volem. Albert, va recordar també que la crisi provocada per la Covid-19 els va agafar “treballant per aquest canvi” i que la Covid-19 ha fet “visible l’invisible” que ja existia abans, però que la crisi ho ha tret amb més força que mai.

“El moment que vivim és un moment molt important, i hem de tenir la capacitat i la generositat de fer aquest treball conjuntament. La construcció de la ciutat és conjunta, podem governar sols, però no volem i no podem construir la ciutat de present i futur sols”, explica Isaac Albert. “Mai Terrassa ha necessitat tant del seu talent. La Covid-19 ha fet evidents les nostres febleses, cal respondre-li amb tot el nostre potencial”, sentencia Albert.

Per la seva banda, Pep Forn, regidor d’economia social i innovació, universitats, turisme i projectes audiovisuals, va parlar sobre l’economia social, “un altre model de desenvolupament econòmic molt més responsable, arrelat al territori, que ens ajudi a transformar i a millorar l’entorn”. Un model econòmic que després de la crisi provocada per la Covid-19 pren força perquè “la vida de les persones estigui al centre de l’economia”, i per això el govern municipal ha desenvolupat un pla estratègic. Forn, també va parlar del replantejament del turisme que està fent Terrassa, un replantejament que passa per saber què som i que volem ser i “desenvolupar allò que volem ser de turisme a la ciutat”.

Teresa Ciurana, cinquena Tinent d’Alcalde de l’àrea de cicles de la vida, i regidora d’educació, va posar en valor la nova idea de l’educació 360, que contempli l’educació dins l’escola, però també fora amb accions com els patis oberts o les activitats extraescolars, entre d’altres. “Un canvi d’actitud com a Ajuntament respecte a aquest tema. Ara som un Ajuntament proactiu, i tot i no tenir competències en educació, creiem que hem de tenir interlocució amb el departament d’educació, i tenim unes mancances que cal resoldre”, explica Ciurana.

Ciurana ha volgut posar en èmfasi tota la feina feta durant la crisi provocada per la Covid-19, com la fira Terrassa Tria Futur, que s’havia de fer de manera presencial i es va haver de replantejar per fer-la virtual, o el repartiment de lots de material escolar bàsic per a totes les famílies que ho necessitaven, o bé el repartiment de tauletes, ordinadors i connectivitats que s’ha fet conjuntament amb el Departament d’Educació.

Alhora, Ciurana ha volgut exposar la importància de la creació de l’àrea de cicles de la vida per garantir, com a Ajuntament, “els drets de totes les persones i els col·lectius i promoure l’autonomia al llarg de tots els cicles vitals”.

En aquest sentit, l’Ona Martínez, regidora d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i qualitat i Tecnologia, ha ressaltat la importància de cicles de la vida com a àrea, però també com a concepte. “Posem en relleu precisament que les persones han d’estar al centre de les polítiques públiques, i perquè ho estiguin cal tenir en compte tots els cicles vitals que vivim les persones al llarg de la vida i per tant, totes les polítiques que fem des de l’Ajuntament han de tenir en compte la perspectiva de l’àrea de cicles de la vida”.

Finalment, Carles Caballero, regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, va posar en relleu que aquest mandat és i serà “el mandat de la revolució verda. Un nou model de ciutat que preveu fer de Terrassa una ciutat resilient i amb capacitat d’adaptar-se als canvis que s’esdevindran, que treballa per resoldre l’emergència climàtica, una ciutat més ordenada, més saludable, més neta, més còmode, més compacte, més verda, amb l’aire més net i amb menys soroll, per poder viure millor”. Segons ell, “una gran transformació de la ciutat, la gran transformació de la ciutat que tenim pendent”.

Podeu trobar tota l’assemblea oberta al següent enllaç:

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *