TxT i ERC-MES proposen a la junta de portaveus acords contra la Lgtbifòbia i de suport a les persones refugiades

Els dos partits de l’equip de govern cerquen sumar tots els grups municipals en acords per la defensa dels drets de les persones i la millora de les polítiques públiques en aquests àmbits. Les dues formacions també inicien els contactes per sumar en altres iniciatives polítiques

Aprofitant la commemoració aquest mes del Dia Mundial en defensa de les persones refugiades (20 de juny) i del dia internacional de l’orgull LGTBI+ (28 de juny), els grups municipals de TxT i ERC-MES presenten dos acords de junta de portaveus en defensa dels drets d’aquests col·lectius.

Respecte al dia de l’orgull LGTBI+, la proposta d’acord de TxT i ERC-MES insta a seguir lluitant contra la LGTBifòbia i conscienciar sobre la diversitat sexual a Terrassa. La iniciativa vol tornar a incidir en la necessitat de polítiques transversals en la defensa de la diversitat afectiva i sexual al municipi. També s’inclou propostes concretes com la revisió i reformulació de tots els formularis oficials de caràcter sexista i/o binari, que les famílies homomarentals o homoparentals es puguin inscriure al registre civil i, finalment, descentralitzar i portar a Terrassa el servei de trànsit que atén a les persones trans.

L’acord contra la LGTBIfòbia també recull la petició de l’associació LGTBI+ Terrassa per reivindicar els dies de visibilitat del col·lectiu LBTGI+ amb la hissada de la bandera irisada a l’Ajuntament (recordem que recentment una sentència del Tribunal Suprem va posar en qüestió aquest gest limitant la llibertat d’expressió a l’àmbit municipal).

A més, els dos partits de l’equip de govern ja han iniciat converses per sumar-se a altres iniciatives d’acord d’interès per la ciutat. De moment, això s’ha traduït en sumar TxT i ERC-MES a l’acord de rebuig al racisme i la xenofòbia. Una iniciativa en resposta a la campanya internacional per l’assassinat als EUA de George Floyd i que, malauradament, les notícies de les darreres setmanes al nostre país han constatat tota la feina que queda per fer contra el racisme institucional. En aquest cas, amb la voluntat d’enfortir a Terrassa la tasca desenvolupada conjuntament amb SOS Racisme per avançar cap a una ciutat lliure de racisme.

Rei, GAL i defensa de la llengua, altres acords d’ERC-MES

D’altra banda ERC-MES suma esforços amb Junts per Terrassa perquè l’Ajuntament es posicioni per pressionar al Congrés a obrir una investigació de les GAL, pel rebuig al terrorisme i a la seva banalització; per investigar l’origen de la fortuna reial i per depurar les responsabilitats legals i polítiques; i finalment, per defensar la unitat de la llengua catalana a través d’un manifest promogut per Palataforma per la Llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *