El ple de juny torna a ser presencial sota una tranquil·litat aparent

El ple ha tornat a aprovar mesures de govern en la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i la represa de la nova normalitat com la seguretat en els autobusos municipals, les taxes per una temporada de piscines excepcionals i el compromís de la ciutat pel desenvolupament sostenible

El ple de juny ha aprovat noves mesures en la línia de la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i la represa de la tan esperada nova normalitat. En aquest sentit, el ple ha aprovat la compra de 56 mampares pels autobusos municipals TMESA com a mesura preventiva per la Covid-19 i les noves taxes per les piscines municipals que viuran una temporada atípica. El preu de l’entrada individual en el torn de matí o tarda costarà 2 euros per persona i 1,5 en el cas de les escoles, esplais o casals d’estiu. A més, tots els nens i nenes menors de 14 anys podran entrar gratuïtament i hi haurà una targeta de bany multipersonal de 10 usos, en torn el de matí o tarda, per 15 euros.

D’altra banda el ple de l’Ajuntament mostra el seu compromís pel desenvolupament sostenible de la ciutat adherint-se a la Red de Entidades Locales per al desenvolupament sostenible dels ODS de l’Agenda 2030. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde de l’àrea de promoció econòmica i portaveu del grup ERC-MES, Isaac Albert, ha defensat la incorporació de Terrassa pel desenvolupament de l’agenda 2030 i ha explicat que “per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible cal la implicació de les ciutats”. A més, ha exposat que “Terrassa es compromet a treballar en xarxa per fer-ho possible”.

El ple també ha exposat els acords de Junta de Portaveus, un total de 18 en què destaquen els que es mostren en contra de la LGTBIfòbia i el suport a les persones refugiades. En aquest sentit, els acords que ha presentat ERC-MES, juntament amb altres partits, de rebuig al racisme, a la xenofòbia i la discriminació; en defensa de les persones refugiades; per lluitar contra la LGTBIfòbia; en defensa de la unitat de la llengua catalana; i per investigar els GAL i l’origen de la fortuna reial, han estat aprovats, la majoria per unanimitat.

Finalment, malgrat la voluntat de l’oposició en el torn de precs i preguntes de voler mantenir la tensió amb la polèmica de la gestió municipal d’aquests darrers dies, el to dels partits s’ha mantingut baix i ha fet acabar el ple amb certa tranquil·litat aparent.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *