Ple de juliol – Ampliació de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Vapor Ros i espionatge polític

L’Ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística en l’àmbit de Vapor Ros i l’espionatge polític, seran els temes més destacats del ple ordinari de divendres 24 de juliol a Terrassa.

D’altra banda l’Ajuntament presenta també una proposta de resolució sobre l’ampliació dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on s’insta a la Diputació de Barcelona com a administració gestora del Parc Natural, a que iniciï amb els municipis interessats els treballs de preparació i formulació d’una proposta d’ampliació del Parc Natural i a fer-ne la posterior tramitació a la Generalitat de Catalunya per la seva aprovació.

A més, al ple ordinari s’aprovarà provisionalment la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística en l’àmbit del Vapor Ros. L’àmbit de modificació inclou la finca del carrer del Racó número 15 (nau del Vapor Ros i edificacions auxiliars); edifici del carrer del Portal nou número 11; edifici del carrer del Portal Nou número 15; la Casa Mariano Ros, del carrer de l’Església número 17 i la finca del carrer de l’Església número 15 al barri del Centre de Terrassa.  

Al maig del 2020, la Generalitat de Catalunya va acceptar l’herència del Vapor Ros, resultant-ne la propietària principal dels terrenys, juntament ambla Fundació Sant Llàtzer, propietària de la casa Mariano Ros.

Els objectius principals de la proposta són, per una part, la preservació de la qualitat ambiental, arquitectònica i de les activitats consolidades de l’entorn i de la nou del Vapor Ros, antiga nau industrial obra de l’arquitecte Lluís Muncunill de l’any 1907, inclosa dins del Catàleg de Béns Protegit i per una altra part, revitalitzar l’àmbit, per convertir-lo en el centre neuràlgic cívic i social de la ciutat, modificant els usos actuals per a usos d’equipament i ampliar a usos terciaris i comercials, la planta baixa de la Casa Mariano Ros.

Per últim, es va presentar un acord de Junta de Portaveus per denunciar l’espionatge polític i demanar aclarir els fets del “catalangate” arran d’una informació que van desvetllar els mitjans de comunicació de The Guardian i El País, on explicaven que Roger Torrent, Ernest Margall, Anna Gabril, Sergi Miquel i Jordi Domigo havien sigut víctimes d’un espionatge a través dels seus telèfons mòbils, entre l’abril i el maig del 2019, a través d’una aplicació anomenada Pegasus. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament es demana que el govern espanyol obri una investigació al respecte.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *