Ple de juliol – Voluntat de consens

El ple de juliol aprova la modificació del Vapor Ros i també porta acords sobre les oficines de Correos i sobre l’espionatge cap alguns polítics i socials catalans, i dues propostes per l’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i per disposar del superàvit de 6 milions de l’Ajuntament

El darrer ple del curs polític a l’Ajuntament de Terrassa ha estat marcat per un to generalitzat del consens, amb la majoria de les propostes i acords presentats per les diferents formacions, aprovats per àmplia majoria i amb un to calmat en el debat. Tot i que les rèmores de la tensió viscuda entre alguns grups polítics s’han fet sentir en algun moment al ple, s’han pogut aprovar mesures tan transcendents com la modificació puntual a l’àmbit del Vapor Ros; la participació a Eurocities; un acord per demanar a Correos que ampliï el seu horari; un acord per denunciar l’espionatge polític; i propostes per sol·licitar l’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i per demanar al govern espanyol que deixi tocar als Ajuntament els superàvit.

El ple ha aprovat la Modificació puntual del POUM a l’àmbit del Vapor Ros que el converteix en equipament, després que la Generalitat acceptés la seva herència. Els objectius principals de la proposta són, per una part, la preservació de la qualitat ambiental, arquitectònica i de les activitats consolidades de l’entorn i de la nau del Vapor Ros, antiga nau industrial, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill de l’any 1907, inclosa dins el Catàleg de Béns Protegit i per una altra part, revitalitzar l’àmbit, per convertir-lo en el centre neuràlgic cívic i social de la ciutat, modificant els usos actuals per a usos d’equipament i ampliar a usos terciaris i comercials, la planta baixa de la Casa Mariano Ros.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha volgut afegir que des de l’inici del mandat el govern es va comprometre amb “les veïns i veïnes i la Plataforma en Defensa del Vapor Ros a fet tot el que estigués a les nostres mans per preservat l’edifici de l’especulació i les multinacionals”, i alhora ha volgut afegir que per això la Generalitat accepta la seva herència del vapor Ros.  

 “Avui aprovem la modificació de POUM que converteix l’edifici en equipament sense cap al·legació, i que totes les activitats preexistents tenen garantida la seva continuïtat; i els donem les gràcies, perquè aquesta ha estat una fita ciutadana, sens dubte”, ha volgut afegir Caballero.

D’altra banda l’Ajuntament ha aprovat la signatura del conveni de participació conjunta a la Xarxa de Ciutats Eurocities entre els municipis del Sistema Urbà de Terrassa. La gran xarxa de ciutats europees formades per governs locals, amb més de 50 ciutats europees. La xarxa permetrà a Terrassa accedir a grups de treballs, a projectes, etc, relacionats amb les polítiques públiques locals, i permetrà intercanviar coneixements i opinions.

Acords i propostes:

L’Ajuntament ha aprovat un acord per demanar a l’empresa Correos que ampliï el seu horari d’atenció al públic i que per tant, torni a l’horari que tenia previ a la pandèmia. L’acord arriba després de veure les llargues cues de gent que s’han creat davant les oficines de Correos després que l’empresa, decidís reduir l’horari d’atenció al públic durant l’estat d’alarma. M

A més, s’ha aprovat un acord per denunciar l’espionatge polític i social que han patit alguns dels líders catalans com són, Roger Torrent, Ernest Maragall, Anna Gabriel, Sergi Miquel i Jordi Domingo. Recentment la notícia va sortir publicada a dos mitjans de comunicació que explicaven que aquests polítics i socials catalans havien sigut espiats durant l’abril i el maig del 2019 a través dels seus telèfons mòbils i amb el programa Pegasus. L’acord dona tot el seu suport a les persones afectades per l’espionatge i demana al govern espanyol que obri immediatament una investigació per conèixer si s’ha fet la compra del programa Pegasus i quin ús se n’ha fet d’aquest, amb l’objectiu de conèixer si s’ha fet servir per espiar de forma il·legal rivals polítics, per part del CNI, tal com asseguren algunes investigacions.

El ple també ha aprovat per unanimitat la proposta de sol·licitud d’ampliació dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que permetria augmentar i consolidar el nivell de protecció d’aquests espais. Alhora, aquesta ampliació també afavorirà que fos beneficiari dels programes de gestió, conservació, vigilància, prevenció d’incendis i de senyalització que la Diputació de Barcelona té establerta al Parc Natural.

També s’ha aprovat un acord per establir una col·laboració entre les escoles i l’Ajuntament per dur a terme mesures i protocols sanitaris necessaris perquè el curs 2020-2021 es pugui realitzar amb les màximes garanties sanitàries, educatives i organitzatives.

Finalment, el ple ha aprovat una proposta per disposar del superàvit de 6 milions d’euros que l’estat té retingut a l’Ajuntament de Terrassa. Aquests diners servirien a l’Ajuntament per cobrir les despeses del Pla de Xoc aprovat ahir en un ple extraordinari.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *