Tornarem a vèncer: La clau del municipalisme

El paper del municipalisme en l’independentisme i la gestió de la pandèmia centren l’acte telemàtic amb els Consellers Teresa Jordà i Chakir el Homrani a Terrassa


Teresa Jordà: “Ho podem tornar a fer? Sí. El municipalisme és crucial? També. L’Oriol i la Marta representen dos tipus de municipalisme i Esquerra ho ha entès, hem de ser molt més forts allà on l’independentisme és més feble.”


Amb el llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) d’Oriol Junqueras i Marta Rovira com a marc de debat, Esquerra Republicana de Terrassa va organitzar aquest dijous un acte telemàtic amb la participació dels Consellers Teresa Jordà i Chakir El Homrani on es va parlar sobre el full de ruta dels republicans cap a la independència centrat en dos temes claus: el municipalisme i la gestió de la crisi.

La regidora Ona Martínez va obrir l’acte ja apuntant el marc del debat. Fent seves les reflexions de Junqueras i Rovira al llibre sobre la necessitat de continuar treballant i sumar, ho portava fins al marc municipal “És en ciutats com Terrassa que guanyarem. I perquè és des del consens, el pacte, el diàleg i sumar amb els que no pensen exactament com nosaltres, però volen construir un país més just per a tothom que guanyarem”.

Davant les preguntes del diputat republicà, Marc Sanglas, que moderava el debat, el Conseller Chakir El Homrani agafava el guant i posava com exemple el llibre Tornarem a vèncer com a punt de partida d’aquesta reflexió “perquè ens marca un projecte clar d’Esquerra Republicana, però alhora ens obliga a analitzar les nostres fortaleses i debilitats, ser empàtics amb la diversitat i què la millor forma de convèncer és treballant des d’on governem”.

La Consellera Teresa Jordà ho reblava afirmant que l’independentisme ha d’acceptar que una de les mancances de l’1 d’octubre va ser comptar amb més suports en espais estratègics i va comminar a ser més forts tenint e compte a tothom. La Consellera posava d’exemple els propis autors del llibre Això ho podrem tornar a fer? Sí. El municipalisme és crucial? També. L’Oriol i la Marta representen dos tipus de municipalisme i Esquerra Republicana ho ha entès, hem de ser mol més forts on allà l’independentisme és més feble.”

El Conseller Chakir El Homrani posava també com a factor clau d’aquest camí la tasca de fer front a la crisi generada per la Covid-19: Gestionar en els moments més complexos com la pandèmia és quan assumeixes la vocació de servei públic, pensar en el bé comú i no deixar de ser empàtic amb la ciutadania que en pateix les conseqüències. Acceptar els errors i treballar per fer-ho millor”

En aquest sentit, el Conseller de treball, també va respondre a les preguntes del nombrós públic assistent a l’acte telemàtic, fent referència als problemes durant la petició d’ajudes per les persones que treballen com autònomes: “En un àmbit on el govern espanyol hauria de donar respostes, nosaltres vam planificar ajudes i establir un procés ràpid per poder-hi accedir. Cal prendre aquestes decisions quan altres no accepten la responsabilitat, alhora que cal acceptar els errors i aprendre’n per continuar estant al costat de la gent”.

El diputat Marc Sanglas va concloure l’acte tornant a l’àmbit municipal Ens cal tenir com més ajuntaments al nostre costat millor. Hem començat un canvi important que hem pogut veure a Terrassa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *