Ple de novembre: polítiques per la sostenibilitat

El ple de l’Ajuntament de Terrassa aprova polítiques per avançar cap a una ciutat sostenible i socialment més justa

El ple de novembre de l’Ajuntament de Terrassa que s’ha celebrat aquest divendres 27 a les 9:30 del matí, ha aprovat la declaració de la Xarxa de Ciutat i Pobles cap a la sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat, Carles Caballero, que ha presentat la proposta, ha expressat que cal “avançar per fer de Terrassa una ciutat sostenible i socialment més justa”.

També s’ha aprovat de manera definitiva l’ordenança de mobilitat de Terrassa en què es contemplen normes pel patinet elèctric i d’altres novetats que l’Ajuntament informarà la ciutadania. Caballero ha volgut destacar “l’enorme importància que té aquesta ordenança per la millora del Medi Ambient” de la ciutat de Terrassa. A més, ha volgut explicar que “aquest pla, el seguirà un Pla de Qualitat de l’aire amb mesures tangibles per quan se superi la contaminació permesa”.

A més, el plenari ha aprovat la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) per impulsar la gestió pública de l’energia elèctrica. 47 municipis i 2 entitats de Catalunya s’han unit a Terrassa per avançar en la sobirania energètica des del municipalisme. En aquest sentit, Caballero ha volgut expressar que “cal avançar cap a un model energètic més just, més democràtic i més sostenible”. També ha volgut dir que amb l’aprovació Terrassa “avança per liderar el municipalisme cap a la sobirania energètica”.

En l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, el regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, ha explicat els canvis en el reglament del Consell d’Economia Social i Solidària per ampliar la participació d’entitats i empreses, millorar la participació i avançar envers una economia més social i més col·laborativa.

En aquesta línia, també s’ha aprovat l’adhesió a la proposta “Pacte per la vida” promogut per l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT), que pretén fer un nou model econòmic basat en una economia plural i transformadora i reorientar el sistema econòmic cap a una Economia per la Vida. “no va en contra de l’economia, ni del sector econòmic de Terrassa.  Només pretén democratitzar l’economia i posar les persones al centre, i no el benefici econòmic”, ha explicat el regidor Pep Forn. “Des de Terrassa treballem no només per l’economia social, sinó per una economia més social, més cooperativa i més inclusiva”.

El plenari de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat un acord amb relació al 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència envers les Dones, per condemnar els feminicidis i totes les expressions de violències masclistes, manifestant una vegada més el compromís de la ciutat en fer de Terrassa un espai lliure de violències masclistes.

També, davant la lluita contra la violència masclista, s’ha aprovat una proposta de Jovent Republicà per lluitar contra l’assetjament, l’abús i altres violències en l’àmbit escolar.

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat un acord per donar suport al poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental, un acord per donar suport al manifest Save The Children pel dret dels nens i nens i adolescents a jugar, fer esport i a l’oci, per reclamar que l’esport es consideri activitat essencial, per reclamar un paper actiu dels municipis en els fons Next Generation, per defensar l’atenció sanitària a Terrassa, per reclamar mesures pels autònoms, per commemorar el dia Mundial de la lluita contra la SIDA i per reclamar la millora de les condicions per renovar el NIE.

El debat de les propostes de resolució ha resultat amb una tensió que poc tenia a veure amb el sentit de vot. Si bé hi ha hagut un esforç de transacció entre els partits de l’equip de govern i l’oposició, una actitud poc constructiva en el debat del partit Socialista ha portat a enrarir els debats on hi havia un acord generalitzat. No obstant això, des del govern s’ha establert el compromís en avançar en el pacte per l’ocupació de Terrassa, el projecte de Barris Sostenibles o les polítiques que ja s’estan realitzant per combatre xacres com l’assetjament escolar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *