Ple de gener: Terrassa exigeix que l’Estat espanyol reguli el mercat energètic

El ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de gener aprovarà donar suport al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” que formarà part dels Next Genearation EU

L’equip de govern (TxT i ERC) presenta al ple de gener, el primer de l’any, de l’Ajuntament de Terrassa una proposta de resolució per regular el mercat energètic en què exigeixen al govern de l’estat mesures urgents per la regulació dels preus del mercat elèctric i frenar l’especulació en moments de màxima vulnerabilitat social i econòmica. També exigeix a l’estat una baixada de l’IVA que s’aplica al rebut de la llum en els diferents trams així com oferir informació de forma transparent en quant a l’aportació pública  que es fa a les empreses subministradores.

En aquest sentit, cal recordar que en el passat ple del mes de novembre, l’Ajuntament de Terrassa va aprovar la constitució de l’AMEP (Associació de Municipis per l’Energia Pública) en la qual ja s’han sumat les quatre capitals catalanes i hi formen part més de 40 municipis de tot Catalunya.

A més, l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa porta a l’aprovació del ple l’adhesió de la corporació  a la Xarxa Local SITMUN – Vespa Asiàtica i el suport al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per formar per de Next Generation EU, i l’adhesió a aquest projecte.

Per la seva banda, Esquerra Republicana presenta una moció de Jovent Republicà que denuncia la difícil situació en què es troben els i les joves del nostre país, insta a les Universitats a realitzar un paper actiu en la presa de decisions pel que fa als estudis i mètodes d’avaluació de les universitats adaptats a les noves realitats i demanar que, de cara a la propera avaluació, es tingui en compte la situació actual i que s’actuï amb la previsió i planificació suficient per tal que no es repeteixin els greuges soferts per part de la comunitat universitària.

Finalment, el ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de gener proposa noves propostes dels diferents grups municipals per pal·liar els efectes de la Covid-19 a Terrassa. En aquest sentit l’equip de govern presenta dues propostes a l’aprovació de la Junta de Portaveus per donar suport a les escoles d’arts de Terrassa i per reclamar una estratègia global sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *