El cooperativisme en l’atenció psico-social als joves

La diputada Najat Driouech visita una cooperativa especialitzada en psicologia per a infància per compartir reflexions sobre les necessitats detectades en el seu dia a dia

La diputada i candidata al Parlament de Catalunya per les pròximes eleccions, Najat Driouech, va visitar ahir dimecres 3 de febrer la cooperativa de treballa Magroc a Terrassa per posar el valor la feina de la cooperativa en el desenvolupament infantil i Atenció precoç, un tema que lliga amb feina de la diputada que lluita per la integració, la inclusió i la no discriminació de manera transversal. Driouech va estar acompanyada pel regidor d’Economia Social i Solidària, Pep Forn, pel candidat comarcal, Juli Fernández i per la candidata terrassenca Montse Font, i junts van fer una visita per les instal·lacions de Terrassa i una reunió amb les principals responsables de la cooperativa.

Magroc és una cooperativa de treballat associat creada al 2003 i formada per un equip de professionals de diferents disciplines, experta en petita infància i en els diversos àmbits d’intervenció tant a l’infant, com a la família i el seu entorn. Treballen amb nens i nenes pràcticament acabats de néixer. Des del 2003 són el centre de referència a Terrassa del seu àmbit. La cooperativa treballa per donar atenció a tots els nens i nens amb dificultats en el seu desenvolupament o en risc de patir-lo, i a les seves famílies. Una tasca en què la diputada s’hi veu reflectida per la seva vessant d’integradora social que va realitzar en vàries associacions del Masnou abans d’entrar en la política.

«Des de ben petita he lluitat en totes les causes perdudes, he fet molta feina i tinc un bagatge al darrere que m’ha ajudat a intentar fer les coses bé i ajudar a aquelles persones que més ho necessiten», explica la Diputada. «És per aquest motiu que valoro positivament la tasca de la cooperativa Magroc, perquè tot i que van venir temps de pandèmia elles van seguir oferint el seu servei tan bàsic i essencial a totes aquelles famílies que ho necessitaven», afegeix.

La diputada, a més, assegura que no només és la tasca que fa Magroc, sinó la tasca d’entitats, cooperatives i associacions que vetllen per mantenir, preservar i fer més forts els drets socials com a drets fonamentals per qualsevol ciutadà independentment de l’origen, el gènere o l’idioma. En aquest sentit, Driouech va portar al Parlament de Catalunya, el debat i posterior aprovació de la Llei d’Igualtat de Tracte i no Discriminació que va entrar en vigor el passat 30 de gener del 2021. Una llei que, segons la diputada, no s’hagués pogut aprovar si les entitats no haguessin fet pressió al Parlament de Catalunya.

Per la seva banda el regidor d’Economia Social i Solidària, Pep Forn, ha posat en valor que el centre de desenvolupament infantil i atenció precoç de referència a la nostra ciutat «sigui una cooperativa de treball consolidada, amb 18 anys d’història, que divulgui i exerceixi els valors de l’economia social i solidària, que doni suport a les cures posant les persones al centre, estant al costat de la gent, i que a més sigui un projecte liderat per dones i format majoritàriament per dones». En aquest sentit ha explicat que la cooperativa ens «mostra un exemple a seguir i ens interpel·la als polítics a impulsar decididament polítiques de suport a la igualtat d’oportunitats i del feminisme. La República que volem és feminista i no deixa a ningú endarrere».

La cooperativa Magroc té 170 nens fent llista d’espera per la falta de recursos. Atenent actualment a unes 600 famílies. L’any passat va atendre a 920 nens i nenes de Terrassa. Són 25 treballadors/es, 11 de les quals són les sòcies de la cooperativa. En el projecte hi treballen gairebé en la seva totalitat dones i asseguren que durant la pandèmia es van haver d’adaptar en dos dies per seguir oferint servei a totes les famílies que ajuden dia rere dia amb la seva tasca incansable. Elles asseguren que tot i no tenir suficients recursos, creuen que tard o d’hora els tindran perquè les coses estan canviant. Mentrestant, asseguren que la seva feina és molt vocacional, i que a elles els mou la vocació.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *