Esquerra Republicana reivindica a Terrassa una República diversa i socialment justa


Isaac Albert: “El 14 de febrer és important. Tenim la responsabilitat de convertir les incerteses en certeses davant la pandèmia. A Terrassa ho veiem. Cal estar al costat de la gent, escoltar, gestionar el dia a dia i construir el futur”

La campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya va arribar aquest dimecres a Terrassa per mostrar la diversitat d’una candidatura amb voluntat “de representar al país que vol representar i vol convertir en una república plural i diversa on es defensi els drets i les llibertats de totes les persones que la representen”. Així ho expressava la diputada i número 4 de la candidatura per Barcelona, Najat Driouech, en un acte encapçalat pel candidat a la presidència pels republicans, Pere Aragonés, i l’exconseller Raül Romeva, que es va poder assistir a l’acte malgrat haver de marxar abans de la seva finalització per tornar a la presó de Lledoners. Com va explicar ell mateix “Avui dormiré altre cop a Lledoners, però el 14F votaré i votarem tota la gent que no estem disposats a acceptar aquest règim que imposa la seva llei i la seva ignomínia”

L’acte a la Sala Crespi, eminentment telemàtic i amb un seguiment de prop de 300 persones per les xarxes, va ser obert pel primer tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, quí justament va marcar la importància d’anar a votar en unes eleccions marcades per la pandèmia. Uns comicis on Esquerra Republicana, va afirmar, es compromet a ser la veu de totes aquelles persones que han patit la crisi: “El 14 de febrer és important. Tenim la responsabilitat de convertir les incerteses en certeses davant la pandèmia. A Terrassa ho veiem. Cal estar al costat de la gent, escoltar, gestionar el dia a dia i construir el futur”.

En aquest sentit, l’acte va estar marcat en les diferents intervencions per la voluntat dels republicans de defensar un projecte plural i divers, que s’assimili a la realitat del país i estigui al costat de la gent. El candidat comarcal, Juli Fernàndez, va remarcar la realitat i diversitat del Vallès Occidental i la importància que el projecte d’Esquerra Republicana guanyi a l’entorn metropolita.

Per la seva banda, la també candidata de la comarca, Clara Palau, va exposar el seu compromís personal amb aquesta pluralitat, amb la voluntat d’esdevenir la primera dona trans al Parlament de Catalunya i impulsar la Llei trans; “Si entro al Parlament, no seré jo qui hi entra només, serà tot el col·lectiu trans; em comprometo a representar-lo en tota la seva diversitat i riquesa”

Pluralitat i diversitat d’una candidatura que, com va reblar el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, dista i molt de la candidatura socialista recolzada pels poders econòmics i mediàtics espanyols: Us imagineu un govern presidit per Salvador Illa, amb Xavier Garcia Albiol de conseller d’Interior i Albert Boadella de conseller de Cultura? O Josep Borrell com a president del Parlament?”, ha dit. Per evitar un executiu “del 155”, Aragonès ha fet una crida a “mobilitzar el màxim de vots republicans i independentistes”, vots per Esquerra Republicana, ja que “Esquerra som l’única força que pot garantir un govern progressista i independentista alhora”.

Josep Villagrasa

De la fornada del 79, terrassenc, periodista, pare, somiador, coordinador del grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament, practicant de Tai Ji i friki en general

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *