Una decisió personal

Entenc que hi hagi moltes persones que, avui dia, encara tinguin dubtes respecte anar a votar a les eleccions del pròxim 14 de febrer. La veritat és una llàstima, doncs en un país compromès com el nostre amb la democràcia amb uns índexs de participació altíssims, veure com la decisió novament arbitrària i intencionada d’un tribunal de mantenir els comicis contra tot criteri epidemiològic atemoreix la gent és un cop dur. Ara, justament per això, s’ha d’anar a votar.

Evidentment es tracta d’una decisió personal. I la por sempre és legítima. Ara, quan vius en un país on la por s’ha volgut emprar tants cops per objectius polítics, plantegem-nos seriosament fins a quin punt juguen amb la nostra por per fer-nos desistir un cop més d’un dret bàsic com votar.

Personalment, aniré a votar. I, per si és d’utilitat, permeteu que utilitzi aquestes línies per emprar la meva experiència personal per intentar ajudar-vos a perdre aquesta por i cercar el camí segur perquè el vostre vot compti.

Com a cap de servei del CECAT de la Direcció General de Protecció Civil m’he hagut d’acostumar que davant d’un episodi d’emergència meteorològica (grans ventades, tempestes, etc.) hagi d’atendre als mitjans i informar a la ciutadania sobre els consells de seguretat. I, sempre, hi ha un mantra absolutament fiable que és “evitar desplaçaments innecessaris”.

Ara, si valorem que és necessari anar a votar en un moment de pandèmia com pot ser-ho anar a urgències enmig d’una forta tempesta (i no tinc cap dubte que la democràcia a l’estat espanyol està per hospitalitzar), hem de garantir que sortir de casa sigui segur. En aquest sentit, he pogut conèixer de primera mà del company de partit i primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, els esforços realitzats per l’Ajuntament de Terrassa per dotar d’una organització excepcional aquestes eleccions a la ciutat. Més espais electorals, més taules, distàncies, franges recomanades de votació, cues a l’exterior… Certament, tot això farà un punt més feixuc anar a votar, però ens donarà un marc segur. I per part nostra? Qui no hagi pogut votar per correu, informar-se bé de l’espai de votació abans d’anar al col·legi electoral, portar la targeta censal per si de cas i, sobretot, ajudar a aquelles persones del vostre entorn més vulnerables per poder participar en les eleccions sense impediments.

Quan no es pot evitar la tempesta, cal afrontar-la amb seguretat. Aquestes eleccions són indispensables per definir un govern fort de la Generalitat que pugui estar al costat de la gent i treballar per enfortir la nostra sanitat, l’educació i l’activitat econòmica en pro d’aquells que pateixen més els estralls de la crisi social i sanitària. Hem de ser forts davant un estat espanyol que continua a la cua dels estats europeus en inversió per lluitar contra la Covid-19 i els seus efectes. Això sense comptar, evidentment, que només un govern fort a Catalunya podrà plantar-se en peu d’igualtat davant l’estat espanyol per exigir l’amnistia de les persones preses i exiliades polítiques i la consecució d’un referèndum per decidir el nostre futur polític.

És evident que, com a candidata terrassenca a les llistes d’Esquerra Republicana, crec fermament que el camí per assolir-ho és no desmerèixer cap dret social de totes les persones que conformen la nostra societat. Només amb una política progressista, que cregui i aposti per la diversitat, que defensi els drets de les persones més vulnerables, podrem sumar gent a la via àmplia que ha d’assolir una República que no deixi ningú enrere. I, per descomptat, que combati aquest feixisme execrable que apunta a entrar al Parlament i que alguns pretenen que els hi surtin els números per fer-lo servir de crossa per rendir la Generalitat a Madrid.

Per això cal anar a votar. I, escolteu, si no compartim opció política, no patiu. Tota persona que s’acosti a les urnes perquè creu necessari defensar els seus drets i llibertats, per plantar cara a la pandèmia i construir un futur millor, és necessària. Informeu-vos, llegiu els programes electorals i decidiu lliurement. El present i el futur el construïm sumant esforços i el 14 de febrer ho tornarem a demostrar.

Montse Font, candidata terrassenca al Parlament de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *