L’estat de la ciutat

Isaac Albert: “la ciutat necessita solucions i necessita sortir de la crisi de la Covid-19, reactivar-se i transformar-se per afrontar el futur amb les màximes garanties i oportunitats de futur pels ciutadans. I això demana de propostes i treball compartit per fer-les possibles”.

L’Ajuntament de Terrassa ha celebrat aquest divendres 5 de març a les 9:30 i de manera telemàtica, un ple extraordinari per passar comptes amb la ciutadania sobre l’acció de govern i exposar la visió de l’estat de la ciutat actual i per pensar en el futur després del pas de la pandèmia de la covid-19 per la ciutat.

Després d’una primera intervenció de l’alcalde, per part del govern, el primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha exposat la seva visió de la ciutat en el moment actual i com la pandèmia ha afectat la realitat terrassenca fent visibles els problemes invisibles que la societat terrassenca ja tenia abans de la crisi.  “La ciutat necessita solucions i necessita sortir de la crisi de la Covid-19, reactivar-se i transformar-se per afrontar el futur amb les màximes garanties i oportunitats de futur pels ciutadans. I això demana de propostes i treball compartit per fer-les possibles”, ha explicat Isaac Albert.

Tot i que tots els partits polítics del consistori van aconseguir acordar una proposta de resolució unitària i consensuada en què es presentaven un total de 13 acords, el debat entre els diferents partits ha estat constructiu i propositiu, amb la voluntat sempre de col·laborar, amb les màximes persones involucrades, en la “construcció d’una Terrassa més forta”; segons ha afirmat Albert en la seva intervenció.

Segons el primer tinent d’alcale, la crisi de la Covid-19 ha estat un “accelerador, una crisi trencadora, imprevista, que ha potenciat, de forma sobtada, tots els problemes de la nostra societat fent visible l’invisible”.  En aquest sentit, Albert ha volgut expressar la tasca de l’Ajuntament des de l’inici de la pandèmia que va aprovar i activar un pla de xoc del qual el 85% de les accions ja estan executades, amb 264 actuacions previstes i un cost final de 12,5 milions d’euros.

I és que pel portaveu d’ERC-MES, debats com el d’avui han de servir a l’Ajuntament per “avaluar la feina feta, però sobretot, per mirar la Terrassa d’avui i entendre la ciutat que podem tenir demà. La Terrassa del futur no sorgirà dels acords que aprovem avui aquí. La Terrassa del demà sorgirà del projecte i la feina compartida que sapiguem fer, des de dins i fora l’Ajuntament, per tirar endavant aquests acords”.

Per Isaac Albert, la sortida de la crisi a Terrassa té 4 factors clau que són: “cobrir les necessitats del present, tenir un projecte clar de futur, transformar la forma d’organitzar-nos i els mitjans que emprem per fer-ho, i fer-ho de forma sostenible”.

El ple extraordinari aprova una proposta unitària

La proposta de resolució aprovada avui durant el ple extraordinari pretén posar les persones al centre, vol que l’administració avanci cap a un nou model d’atenció a les persones i pretén generar mecanismes de participació reals, efectius, pragmàtics i significatius que aportin coneixement i solucions a les necessitats de la ciutat. L’acord vol transformar Terrassa en una ciutat educadora, impulsar l’economia sostenible i transformar l’espai públic situant-lo com a espai compartit i de construcció de ciutat, alhora que vol garantir l’equilibri territorial.

A més, la proposta aprovada pels diferents partits pretén consensuar polítiques d’ocupació i formació innovadores per a la promoció d’ocupació estable i de qualitat i té la voluntat d’assolir amb la resta de municipis i administracions supramunicipals un marc estable de coordinació territorial que ajudi a establir pactes per a un model de mobilitat i infraestructures sostenible i compartit. D’altra banda l’acord vol fer l’administració més digital, més propera i més àgil, vol dissenyar i iniciar un procés participatiu amb tota la ciutadania per establir les bases estratègiques comunes de futur a la ciutat i vol encarregar externament la realització d’una enquesta de ciutat anual sobre l’estat de la ciutat que es publiqui amb anterioritat a la celebració d’aquest ple extraordinari.

El ple extraordinari, a més, ha comptat amb la participació d’entitats ciutadanes que són l’Associació de veïns de Can Palet de Vista Alegre, l’Associació de veïns de Can Roca, la Federació d’Associació de veïns de Terrassa, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria i l’Assemblea Nacional Catalana de Terrassa. En aquest sentit, Albert ha volgut agrair les intervencions ciutadanes que han servit per visibilitar l’estat de la ciutat, i alguns problemes que persisteixen. El tinent d’alcalde ha volgut expressar la voluntat de l’equip de govern en millorar el projecte de ciutat i en afrontar la crítica de manera constructiva “per poder construir una ciutat entre tots més forta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *