Terrassa ciutat orientadora

La segona edició de la Fira Terrassa Tria Futur se celebrarà el pròxim 22, 23 i 24 de març al mateix temps que començarà la mostra d’ensenyament, que s’allargarà fins al maig. Entre les dues oferiran un total de 363 hores d’atenció i orientació

Teresa Ciurana: «Volem ser una ciutat orientadora. L’orientació ha de fer front a les necessitats de prevenció, intervenció i compensació de l’abandonament escolar prematur i ha de tenir una dimensió educativa, laboral i professional al llarg de la vida»

Ona Martínez: «S’han buscat les fórmules per seguir estant al costat de les persones joves i posar a la seva disposició els màxims recursos possibles per a facilitar la seva presa de decisions».

Terrassa té clar el seu camí pel que fa a l’orientació: «volem ser una ciutat orientadora», explica la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’educació. És per aquest motiu que Terrassa celebrarà els dies 22, 23 i 24 de març la segona edició de la Fira Terrassa Tria Futur, i l’inici de la Mostra d’Ensenyament que s’allargarà fins el mes de maig, ambdues de manera telemàtica.

Amb aquestes dues propostes l’Ajuntament vol posar a disposició del jovent de la ciutat recursos que facilitin el seu desenvolupament, el seu creixement i, al capdavall, la seva emancipació. Alhora, es tracta de proporcionar a la ciutat i al país professionals qualificats i motivats, que contribueixin al desenvolupament col·lectiu. La Mostra d’Ensenyament i la Fira Terrassa Tria Futur són les dues accions més visibles de tota aquesta línia d’actuació que s’emmarca en l’acord aprovat el passat mes de febrer del Terrassa Orienta, i que respon, en definitiva, al propòsit de proporcionar un acompanyament de les persones al llarg i ample de tota la seva vida per afavorir un major protagonisme i una major implicació de tothom en la construcció de la ciutat.

«Volem ser una ciutat orientadora perquè considerem que la orientació és la clau per aconseguir un teixit productiu format per persones no només competents sinó també motivades», explica la regidora d’educació. A més, una ciutat orientadora és aquella que «consciencia tots els seus agents per oferir més i millors oportunitats educatives, acompanyant les nombroses transicions que s’afronten al llarg de la vida. L’orientació ha de fer front a les necessitats de prevenció, intervenció i compensació de l’abandonament escolar prematur i ha de tenir una dimensió educativa, laboral i professional al llarg de la vida», explica Ciurana.

La regidora d’educació considera essencial la Fira perquè els i les joves coneguin les seves habilitats i competències personals i que coneguin també els oficis i sectors econòmics, on malauradament, optar al batxillerat és la via més senzilla i invisibilitza altres opcions igual de vàlides. «Volem ajudar a fer aquesta tria, a triar futur», sentencia la regidora.

En aquest sentit, per primera vegada, la Mostra d’Ensenyament gestionada pel servei de Joventut durant dues dècades, se celebrarà de manera coordinada dins Terrassa Tria Futur. «Enguany es presenta dins el paraigües de Terrassa Tria Futur per sumar-se en l’aposta de ciutat, per donar respostes a les necessitats d’orientació acadèmica i professional de la ciutadania i per presentar una proposta més global i unificada», explica la regidora de Joventut, Ona Martínez.

«S’han buscat les fórmules per, tot i les circumstàncies, seguir estant al costat de les persones joves i posar a la seva disposició els màxims recursos possibles per a facilitar la seva presa de decisions», explica Martínez.

En aquest sentit la Mostra plantejarà les següents accions com l’assessoria individual per a joves i famílies, l’orientació per l’alumnat dels centres educatius de secundària, l’atenció a entitats i col·lectius, el suport a la preinscripció, les xerrades i els taller si la presència a la Fira Terrassa Tria Futur durant els tres dies que dura la fira.

Per la seva banda la fira oferirà més de 120 estands de centres educatius, centres i entitats formatives, universitats, entitats, empreses, serveis municipals i administracions públiques; més de 230 píndoles informatives, que són vídeos curts sobre formacions diverses; 47 xerrades, enregistrades o en directe per a alumnat, famílies, persones emprenedores, ciutadania en general i empreses; 59 exhibicions, que són vídeos sobre experiències persones a les formacions i pràctiques; i finalment, punts d’orientació personalitzada en diferents àmbits i per a diferents públics, com ara emprenedoria, capacitats diverses, mobilitat internacional, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *