Terrassa transformarà la formació que s’ofereix en salut, sexualitat i diversitat

La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha presentat l’itinerari de formació en salut, sexualitat i diversitat per a l’alumnat d’ESO que s’ha treballat de manera transversal des de diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa

Ona Martínez: «Volem transformar la formació que oferim en salut, sexualitat i diversitat, unificant-la i equilibrant-la per a tots els centres, abordant-la des de la interseccionalitat que té en compte els diversos eixos d’opressió que patim».

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat l’itinerari de formació en salut, sexualitat i diversitats per l’alumnat d’ESO. Una iniciativa que pretén transformar la formació que s’ofereix en aquestes matèries. La iniciativa és una prova pilot que s’ha posat en marxa a 3 centres de secundària i que es pretén estendre per tota la ciutat.

«Amb aquest itinerari volem transformar la formació que oferim en matèria de salut, sexualitat i diversitat unificant-la i equilibrant-la per a tots els centres, abordant-la des de la interseccionalitat que té en compte els diversos eixos d’opressió que patim les persones», explica la regidora de Joventut, Ona Martínez.

Martínez assegura que des de l’Ajuntament s’està completament convençuts i convençudes que «aquest és el camí per construir una Terrassa veritablement feminista, que eduqui en la construcció de relacions afectives i sexuals igualitàries”. Segons la regidora de Joventut, «des de l’educació i la prevenció des d’on podem canviar les estructures mentals que tenim imposades i construir una ciutat basada en la igualtat, el respecte i l’equitat de totes les persones en la nostra diversitat».

El treball coordinat dels diferents serveis durant molts anys ha portat a la conclusió que «cal plantejar una formació única i igualitària per tot el gruix de l’alumnat dels centres educatius de la ciutat, garantint la igualtat d’oportunitats amb una mateixa base formativa en aspectes rellevants, centrada en l’empoderament de les persones joves a la recerca de treballar els seus esterotips i prejudicis. A la recerca de canvis en la ciutadania», explica la regidora de Joventut.

En aquest sentit Martínez ha assegurat que la iniciativa s’emmarca en tres dels grans objectius del programa de govern que eren: «fer de Terrassa una sola ciutat, unida, inclusiva i plural, formada per persones iguals en drets i diferents en maneres de viure; fer una ciutat vital, plural i oberta, en la qual el centre de les polítiques públiques municipals són les persones; i fer una ciutat feminista i diversa».

La iniciativa s’ha tractat de manera transversal des de diferents serveis de l’Ajuntament com Capacitats Diverses, Ciutadania, Educació, Joventut, LGTBIQ, Polítiques de Gènere i Salut Comunitària. La presentació s’ha realitzat al pati de la Casa Baumann amb les regidores Ona martínez, Teresa Ciurana, Núria Marín, Mónica Polo i Niki Ramírez.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *