Terrassa vol recuperar el cultiu de la vinya

L’Ajuntament de Terrassa vol recuperar el cultiu de la vinya a la ciutat i es planteja com a objectiu principal la recuperació de la varietat de cep autòcton com és el Terrassenc

L’Ajuntament de Terrassa s’ha proposat recuperar el cultiu de la vinya en l’entorn natural de l’Anella Verda. Així ho ha anunciat el regidor Carles Caballero durant la presentació del projecte.

Una iniciativa que pretén recuperar el patrimoni agrícola de la ciutat i la seva memòria històrica i, recuperar també, una varietat de cep autòcton, com és el Terrassenc. Una varietat que va desaparèixer pràcticament en la seva totalitat a principis del segle XX amb el procés d’industrialització que va viure la ciutat. En aquest sentit, Caballero ha volgut destacar que l’Ajuntament té «el deure de recuperar-la».

Així doncs, atès que poden passar entre 4 o 5 anys fins arribar al 100% de la producció, l’Ajuntament pren la iniciativa i ha fet una tria inicial de les finques municipals fins a triar-ne una ubicada a l’Anella Verda. Un cop s’hagi preparat el terreny i s’acabin d’enllestir les condicions, s’obrirà un concurs que permetrà arrendar aquesta finca per un període de deu anys prorrogable fins a un màxim de 30. El futur llogater es farà càrrec del manteniment de la vinya i tindrà l’obligació de dedicar el 10% dels ceps al cultiu experimental per recuperar la varietat autòctona. L’Ajuntament, per la seva part, es responsabilitzarà de les feines estructurals de la parcel·la, de les instal·lacions. En total es plantaran 4.500 ceps.

En aquest sentit, Carles Caballero, ha volgut explicar que recuperant la vinya es pretén «recuperar la història i la cultura al voltant del vi, incrementar l’heterogeneïtat de cultius i contribuir al fet que sigui un futur projecte econòmic de la ciutat».

Per últim es vol incentivar a la participació ciutadana en la recerca dels ceps. És per això que es demana a la ciutadania terrassenca que enviin imatges a medinatural@terrassa.cat dels possibles ceps que trobin, per així poder-los geolocalitzar i tenir-ne constància.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *