Esquerra Republicana obre el curs polític a la ciutat

La commemoració de la resistència terrassenca el 1713 a les tropes borbòniques torna a obrir el curs polític dels republicans a la ciutat, amb la vista posada en les necessitats de la ciutat i els grans reptes de país.


Isaac Albert: “La nostra prioritat són els veïns i veïnes de Terrassa. Tot el que passa a la ciutat, afecta el país. I també a la inversa. Aquesta és una ciutat que té una majoria àmplia per la negociació i el diàleg”

La Torre del Palau va ser l’escenari escollit enguany per Esquerra Republicana de Terrassa per recordar els herois i heroïnes que els dies 3,4 i 5 de setembre de 1713 van defensar la ciutat de l’assalt de les tropes borbòniques. Un acte que obre, una vegada més, el curs polític a la ciutat i on els republicans van tornar a definir les prioritats a desenvolupar des del govern de la ciutat i la secció local.

El primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Isaac Albert, va iniciar la seva intervenció recordant que “Comencem aquest curs polític amb el cor al costat de l’alcalde i la seva família i amb el cap centrat a donar solucions a la ciutadania de Terrassa”.

En aquest sentit, Isaac Albert, va tornar a fer palès un cop més que la prioritat dels republicans són “els veïns i veïnes de Terrassa”, pel qual es continuarà treballant des del govern de la ciutat contra els efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia i per desenvolupar els grans projectes de ciutat. Objectius que, pel primer tinent d’alcalde, no han de fer oblidar que “Tot el que passa a la ciutat, afecta el país. I tot el que passa el País repercuteix a la ciutat. Aquesta és una ciutat que té una majoria àmplia per la negociació i el diàleg, per lluitar contra la repressió i per les urnes i el referèndum.”

En la mateixa línia, el diputat d’Esquerra Republicana pel Vallès Occidental, Juli Fernàndez, va explicar l’ampli abast dels reptes a abordar “El nostre compromís republicà va des del record als herois i heroïnes que fa 300 anys es van encarar a les tropes borbòniques, a treballar avui contra la repressió de l’Estat, amb polítiques socials des dels municipis o denunciant l’abús de les elèctriques en la factura de la llum”.

Des de Jovent Republicana, la portaveu local, Laura Armengol, va recordar que la repressió encara no ha cessat i que hi ha pendents causes i sentències injustes contra ciutadans per defensar els drets i llibertats. Una lluita contra la repressió que no exclou una lluita transversal contra totes les injustícies: “El camí de la independència ha de tenir en compte les realitats diverses de la nostra terra: ha de ser feminista, antiracista, anticapitalista i ecologista.”

L’acte va concloure, com cada any, amb l’ofrena florar en record dels herois i heroïnes de 1713 a la Casa del Poble i la participació posterior a la commemoració organitzada a la Plaça Vella per la comissió 4 de setembre.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *