Ple de febrer: Per una ciutat socialment més justa

El plenari de febrer es presenta amb una forta càrrega de temes socials. Des del govern es presenta el Pla per un envelliment integral, mentre a l’àmbit polític destaquen les propostes per demanar criteris socials als impostos municipals i reivindicar el dret a l’habitatge

El segon plenari de l’any 2022 arriba carregat de propostes i accions amb voluntat de seguir transformant la ciutat i millorar la vida de les persones.

Començant amb la visió global d’una declaració del conjunt de forces polítiques per dir NO a la guerra d’Ucraïna, fins a temes que toquen directament el benestar dels terrassencs i les terrassenques. És l’objectiu de l’aprovació del Pla local per a un Envelliment Integral de Terrassa 2030, que el govern municipal porta a ple per garantir que les persones grans no es trobin en una situació de vulnerabilitat i disposin del reconeixement i entorns favorables.

En l’àmbit polític també s’ha aconseguit el suport de tots els grups per tirar endavant una petició al Congrés dels Diputats per incorporar esmenes amb criteris socials a la Llei d’Hisendes Municipals. També en la setmana que s’ha aprovat al Parlament de Catalunya la Llei Stop-desnonaments, els partits de govern porten al Ple una petició perquè el govern espanyol es posi les piles amb el lloguer social.

En un altre àmbit, des del govern municipal s’impulsa continuar integrant les energies renovables amb el Pla Estratègic del Vehicle Elèctric de Terrassa 2022-2025. La reducció dels productes derivats del petroli és clau per aconseguir una millora de la qualitat de l’aire i la disminució dels gasos d’efecte hivernacle i contaminació acústica.

El sector cultural també és un àmbit que subratllem i en el que seguim treballant avui dia. El ple permetrà modificar les Bases de Terrassa Crea de manera que s’obrin les portes a tots aquells projectes amb talent i voluntat de créixer en el món artístic. La nostra ciutat – i no pot ser d’un altre forma- està compromesa amb la cultura, per això apostem per donar suport a aquells qui ho necessitin.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Generals, s’aixeca a ple part de les retingudes al Pressupost 2022 per poder impulsar polítiques de ciutat. És a dir, queda determinada la declaració de no disponibilitat de crèdits de la relació de conceptes pressupostaris.

Pel que fa a les propostes Participació Ciutadana, cal destacar la presentada per l’Observatori de l’Aigua de Terrassa per l’impuls de projectes estratègics de l’aigua de la ciutat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *