Remem plegats per la Pau a Ucraïna

Aquesta tarda davant les portes de l’Ajuntament, Terrassa es reuneix per demanar que s’aturi la Guerra a Ucraïna. Estem treballant per oferir les ajudes necessàries i ser ciutat d’acollida, com s’ha fet fins ara amb qualsevol altre conflicte.

Terrassa és i serà sempre una ciutat solidària i amb una gran consciència enfront de les crisis humanitàries. La Guerra a Ucraïna no és cap excepció. Creiem en la pau i la democràcia, per aquest motiu aquest dimarts a les set de la tarda al Raval de Montserrat totes les terrassenques i terrassencs estem convocats a un acte per exigir la pau. 

Actualment, des de l’Ajuntament s’està treballant per garantir que es disposarà dels ajuts pertinents per poder oferir un servei integral d’ajuda a totes les persones que ho necessitin. En aquest sentit, està oberta una convocatòria d’Ajuda Humanitària d’Emergència amb un total de 75.000 euros destinats, principalment, a entitats que ofereixin un servei per cobrir les necessitats del poble ucraïnès. 

Terrassa mai a tancat les seves portes a ningú que ho necessiti. Tornem a rebre amb els braços oberts a totes les persones que estan patint aquest conflicte. Tots aquests ajuts són possibles pels fons que es destinen anualment a aquest tipus d’emergència a través de Farmamundi, Acnur i Creu Roja. 

Per una altra banda, ja està en marxa l’activació d’un formulari on tothom pot sol·licitar informació sobre la situació actual, cooperació, convocatòries d’entitats i institucions, a més a més, es facilita l’opció per poder-hi col·laborar. 

Una de les eines més imprescindibles per combatre una guerra és el poder de la informació. Per aquest motiu, es convocarà pròximament una trobada de la Taula per les persones Refugiades. L’objectiu principal és compartir informació i reflexions sobre el conflicte a Ucraïna. 

Aquesta és una guerra de totes i tots. Ara cal que remem tots plegats en la mateixa direcció. Gràcies a entitats com TANU – Terrassa Acull als Nens d’Ucraïna- que des de fa molts anys ja treballa per acollir a infants provinents principalment de Nikopol, avui dia podem continuar oferint ajudes directes a totes les famílies que ho necessitin. 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *