A les portes del 8M: Dones, Ciència i Tecnologia

Arriba a Terrassa la tercera edició de la Jornada on es reivindica activament l’aportació de les dones a la ciència i la tecnologia i es promou les vocacions cientìfico-tècniques. I aquest any, ho fa coincidint gairebé amb el 8 de març, reforçant el caràcter reivindicatiu de l’esdeveniment, però no reduïnt l’ambició divulgadora del mateix.

Aquest 2022 el Congrés ha tingut una temàtica molt especial: La Dona i l’espai. D’aquesta forma, s’ha posat de manifest el paper de la dona en aquest àmbit. La Jornada s’ha estructurat en tres camps diferents. El primer, la dona i la comunicació, ha servit per donar visibilitat al rol de les dones en la història de la ciència i la tecnologia, fer entendre que hi ha una falta de referents femenins en aquest món i empoderar a les dones per enderrocar la masculinització de les professions i els rols de poder.

Un altre dels cavalls de batalla que s’han tractat es el de les dones a la ciència i tecnologia. En aquest camp s’ha volgut atorgar la importància necessària a les investigacions i aportacions del gènere femení a ingeriria, arquitectura i urbanisme, tecnologia, i un llarg etcètera. La perspectiva de gènere i l’equitat en qualsevol projecte és la clau per garantir la igualtat. Finalment, Dones i salut. El tercer àmbit a tractar durant el Congrés. Accessibilitat física, sensorial i cognitiva en perspectiva de gènere interseccional, és un dels temes a tractar.

Ona Martínez, portaveu del grup municipal d’Esquerra Terrassa, ha acudit a l’acte per mostrar el seu suport i compromís amb la lluita. “Així és com entenem nosaltres el feminisme. Una eina que no exclogui a cap persona que pateixi qualsevol tipus de discriminació i que assenti les bases d’una societat totalment justa i igualitària”.

A pocs dies del 8M seguim fent difusió d’aquest lluita. Totes juntes treballem per aconseguir que un dia les nenes no hagin de fer front a cap actitud masclista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *