La inclusió cada cop més a prop

Per primera vegada en dècades, Terrassa fa passes decidides reduint la segregació escolar. La ciutat passa del primer al vuitè lloc a l’estudi desenvolupat pel Síndic de Greuges i es converteix en un dels municipis amb més índex de millora.


Teresa Ciurana: “No ens aturem aquí i seguirem treballant per sortir de la llista 

L’any 2014 el Síndic de Greuges de Catalunya publicava el primer informe d’anàlisi de la situació de la Segregació escolar a Catalunya i Terrassa apareixia, destacada, en la primera posició. Un problema evident en l’equitat de l’escolarització a la ciutat finalment es visibilitzava i començava una reivindicació des de la comunitat educativa i l’àmbit polític per actuar i revertir la situació.

No ha estat fins al darrer informe del Síndic, donat a conèixer fa tan sols uns dies, on Terrassa ha aconseguit abandonar aquesta posició i esdevenir una de les ciutats amb millor índex de millora. Concretament, l’índex que mesura la segregació cau a Terrassa d’un 0,6 a un 0,46 en primària, mentre que a secundària ho fa del 0,8 al 0,32. En altres paraules, la ciutat passa de la primera a la vuitena posició en primària, i a la setzena en secundària.

“És una molt bona notícia” ha constatat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, tot i advertir que “No ens aturem aquí i seguirem treballant per sortir de la llista”.

En aquest sentit, per Teresa Ciurana, cal fer valer la feina desenvolupada des de l’any 2016 quan es va obrir la Comissió d’escolarització equilibrada a instàncies d’una proposta d’Esquerra Republicana i la implicació de la comunitat educativa a l’hora d’ajudar a impulsar totes les iniciatives que estan definint el projecte educatiu de ciutat.

Per exemple, aquesta mateixa setmana es presentava el programa Magnet de l’Escola El Vallès amb la Universitat Politècnica de Catalunya i s’està desenvolupant la tercera edició de la mostra d’ensenyament i orientació Terrassa Tria Futur.

El nou pacte de ciutat per a la ràtio de 20 alumnes a les aules de P3 a totes les escoles públiques i concertades, la reserva de places a infantil i l’ESO, el suport a la millora de projectes educatius i la feina elaborada per part de l’Oficina Municipal d’Escolarització, entre d’altres, també han sigut garantia d’èxit en el sistema educatiu de la ciutat. Per Teresa Ciurana “Terrassa té un compromís de ciutat que està aconseguint guanyar la partida a la segregació. L’educació és un dels valors clau d’una ciutat moderna i capaç d’entomar els reptes del segle XXI.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *